2005in En önemli Buluşları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
2005in En önemli Buluşları
Hayatımıza damga vurması beklenen 2005 yılının en önemli buluşları listelendi
Amerikan Time dergisi, 2005 yılının en önemli buluşlarını seçti.

İnsan hayatına sağlayacağı katkının önemine göre seçilen buluşlar arasında suya dayanıklı kağıt, daha keskin görme yeteğini sağlayan lens ve hissedebilen robot gibi birçok önemli tasarım buluyor.

Islanmayan kağıt

Tüm büyük buluşlar gibi Ecology Coatings'in ıslanmayan kağıdı da kaza eseri bulundu. Plastik kaplamalar üzerine yapılan bir çalışma sırasında, üzerine kimyasal bulaşan kağıdın ıslanmadığı ortaya çıktı. Böylece önemli evrakların ıslanması gibi sorunları ortadan kaldıracak kağıt bulunmuş oldu.
Fiyatı: Henüz belli değil (18 ay içinde piyasada)
Bilgi için:

Bisikletten düşmeye son

Bisiklet öğrenmek kimi zaman çok korkutucu olabilir. Purdue Üniversitesi'nin uzmanları bu sorunun üstesinden gelmek için 3 tekerlekli bir bisiklet tasarladı. Sıradan 3 tekerlekli bisikletlerden farklı olarak, Shift'in arkadaki iki tekerleği düşük hızlarda dengenin sağlanması için açık pozisyonda bulunuyor. Hız arttıkça tekerleklerin arası kapanarak Shift normal bisiklete dönüşüyor.
Fiyatı: 100 dolar (2006'da piyasada)
www. designapkin.com

En uyumlu dans partneri

Japonlar şimdi de geceleri damsız kalma sorununu ortadan kaldıran bir buluşa imza attı. Tohoku Üniversitesi'nin tasarladığı "Dans Partneri" adlı 1.65 boyundaki insansı robot, valsten tangoya kadar onlarca çeşit dans biliyor. Atılacak adımları önceden "tahmin eden" robot, partnerinin ayağına basmıyor. Bir iyi özelliği de hiç konuşmuyor olması...
Fiyatı: Prototip aşamasında
Bilgi için: irs.mech.tohoku.ac.jp

Katlanabilen klavye

Yamano Music'in tasarladığı katlanabilen klavye en çok sokak müzisyenlerini sevindirecek. Sadece 1 kilogram ağırlığında olan klavye kolayca sırt çantasında taşınabiliyor. Silikon tuşlara sahip olan cihaz, 100 elektronik ritim kayıtlı bulunuyor. Bu teknoloji harikası org, 4 kalem pil ile 15 saat aralıksız çalışabiliyor.
Fiyatı: 220 dolar
Bilgi için:

Hissedebilen robot

Tokyo Üniversitesi, ısı ve basınç verilerini analiz edebilen elektronik bir el geliştirdi. Bu buluş sayesinde artık robotlar, dokundukları nesneleri hissedebilecek. Yani robot ve insanlar arasındaki fark biraz daha kapanmaya başladı.
Fiyatı: Henüz prototip aşamasında
Bilgi için:

Susuzluğa çözüm olacak

İsviçre merkezli Vestergaard şirketi susuzluğa çözüm olacak taşınabilir bir filtre geliştirdi. İçinde 7 adet filtre bulunan LifeStraw adlı cihaz, 700 ml'lik kirli suyu birkaç saniye içinde arıtabiliyor. LifeStraw'u pipet gibi kullanılarak, kirli kaynaktan su içmek mümkün. Cihaz tifo gibi pis su kaynaklı hastalıklar yüzünden ölüm riski olan 2 milyon insan için umut kaynağı oldu.
Fiyatı: 3 dolar
Bilgi için:

Sporculara özel lens

Nike, bir spor devi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Nike'm tasarladığı MaxSight lensleri, sporcuların daha keskin bir görüşe sahip olmasını sağlıyor. Kırmızı renkli MaxSight, mavi ışığı süzüyor. Yani futbolcular ve tenisçiler havadaki topları daha net bir şekilde görüyor.
Fiyatı: 60 dolar
Bilgi için: www. nikevision.com

(teknolojitv
 


KaKa

Üye
way beee ıslanmayan kaaat dehset bı bulus be bab
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Katlanabilen klavye


Ucuz olsa alırdım..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt