2003-2006

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_GiTaRisT_

Üye
    Konu Sahibi
2003-2006
BİR YADA İKİ NESİLLİK VAKTİMİZ KALDI. 10.01.2003

Merkezi Washington’da bulunan “Worldwatch Institute” yıllık “Dünyanın Durumu” raporunu açıkladı.


Rapordaki bulgular doğal yaşamın, enerji ile su kaynaklarının ve insan ırkının büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu gösteriyor

İnsan ırkının kurtulması için bir ya da iki nesillik vakit kaldığına dikkat çeken uzmanlar “hala vakit ve umut var” mesajı veriyor.

-Dünya nüfusunun 1 milyar 2 yüz milyonluk kısmı, yani dünya nüfusunun beşte biri yoksulluk sınırının altında yaşamını sürdürüyor.

- Su kaynakları her geçen gün tükeniyor, bugün dünyada 500 milyon insan kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. üstelik bu sayı 2005’te beş katına ulaşacak.

- Küresel ısınma büyük bir hızla artıyor,atmosferdeki karbon diaoksit oranı son yirmi yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

- Her yıl 300 milyon ton tehlikeli atık ortaya çıkarken dünya ormanlarının yüzde 30’u yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

- Memelilerin dörtte biri kuşların ise yüzde onikisinin soyları tükenmek üzere.

-Her gün sadece sıtma nedeniyle 7 bin kişi hayatını kaybediyor.

Bu bulgular merkezi Washington’da bulunan Worldwatch Institute’ın 2003 yılı dünyanın durumu raporunda yer alanlardan bazıları...

BİR YADA İKİ NESİLLİK VAKTİMİZ KALDI

Enerji kaynaklarının hızla tüketilmesi, hava ve suyun kirlenmesiyle doğal yaşama verilen tahribatın boyutu öyle büyüdü ki Worldwatch Institute, bu yıkımın durması için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulunuyor. Raporda insan ırkının hayatta kalabilmesi için sadece bir yada iki nesillik vakti kaldığı uyarısı yapılıyor.

UMUT VEREN ÇABALAR DA VAR

Uzmanlar bütün olumsuzluklara rağmen fosil yakıtlar dışındaki enerji kaynaklarına yönelmenin, kamuoyunun çabalarıyla ozon tabakasındaki deliğin küçültülmesinin ve organik tarıma yönelmenin umut veren çabalar olduğu vurgulanıyor.


BU YAZI 10.01.2003 TARİHİNDE YAZILMIŞTR..BU MAKALEYİ YAZAN ŞAHISIN BU SENEKİ AÇIKLAMASI İSE ŞAŞIRTICI..

- 2 yıl önce savunduğum bazı teorilerin gerçekleşmesine çok az bir zaman kaldı.Belki 2006 nın 2. ayına yaklaşırken küresel ısınma boy gösterecek ve Dünya'da büyük bir dengesizlik meydana gelecek.Sular çekilecek ve yiyecek sorunu çıkacak.Ben şimdiden yoculuk için hazırlandım..

2 YIL ÖNCE SÖYLEDİĞİ SÖZLER GERÇEKLEŞMEYİNCE SU ORANI DÜNYADA AYNI ORANDA KALINCA YENİ BİR İDDEADA BULUNDU..BELKİ BU SEFERKİ DOĞRU ÇIKAR... :eksi:

SADECE İNSANLARI KORKUTUYORLAR..BAŞKA HİÇ BİRŞEY YOK..
2 YIL ÖNCEKİ ORTAYA KOYDUĞU SÖZLER YÜZÜNDEN AMERİKAYA YURT DIŞINDAN 100.000 İNSAN GÖÇ ETMİŞ..2 YIL SONRA BURADA BİZİ KORURLAR DİYE..İŞTE İNSANLARI BÖYLE KANDIRIYORLAR... :angry:
 


ars287duff

Üye
iyiki belirtmişsin bu konuyu güzel. :eksi:
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Yolculuk falan bence :eksi:
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
İnsanları kandırıyorlar adiler :angry:
 
SANCAR

SANCAR

Üye
bu zırvalıklar hep olur inanmayın efenim :eksi:
 
Caine

Caine

Üye
neler sallıyorlar nelerrrrrrrrr :P
ellerine sağlık kardeş ;;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt