2 bin yıllık araba yarışı sahnesi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

    Konu Sahibi
2 bin yıllık araba yarışı sahnesi!
Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 2 bin 500 yıllık Stratonikeia antik kentinde, 2 bin yıllık araba yarış sahnesi bulundu.



Bir aydır devam eden kazı çalışmalarında ayrıca 2 bin 300 yıllık anıt mezar ve kanalizasyon günyüzüne çıkarılırken bölgenin dinî mimarisiyle ilgili araştırmalara da devam ediliyor. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt, her gün tarihe ışık tutacak önemli eserler çıkardıklarını söyledi. 45 öğretim elemanı ve öğrenciyle 30 işçiden oluşan ekiple çalıştıklarını belirten Söğüt, "Bir aydır çalışıyoruz. Önceki yıllarda kaldığımız yerlerden devam ediyoruz. Bizim için öncelikli olanlar, kuzey şehir kapısı ve devamındaki sütunlu cadde. Sütunları ortaya çıkararak, orijinallerinin yeri belli olanlarını yerleştiriyoruz." dedi.
Doç. Dr. Söğüt, 2009 yılında kuzey şehir kapısında araba yarışı sahnesinin yer aldığı bloklar bulduklarını hatırlatarak, "Bölgede yaptığımız çalışmalarda, kabartma olarak yapılmış yeni bir araba yarışı sahnesi daha bulduk. Bu figür sayesinde yaklaşık 2 bin yıl önce kullanılan yarış arabalarının özellikleri, koşum takımları gibi detaylar hakkında bilgi sahibi olacağız. Araba yarışları, antik dönem için en önemli faaliyetlerden birisiydi. Bu yarışlarda başarılı olmak, büyük bir onurdu.'' ifadelerini kullandı.
Bilal Söğüt, geçen günlerde ise antik kente giden yollardan birinin başlangıç noktasını bulduklarını belirterek, ''Üzerinde. 'Roma İmparatoru, ziyaretiyle Stratonikeia'ya şeref verdi' yazan 2 bin 400 yıllık bir anıt bulduk. Stratonikeia'nın en büyük özelliği, MS 360 yıllarındaki depremden sonra hiç dokunulmamış olması. Burada eserler olduğu gibi duruyor.'' şeklinde konuştu.

Veteknoloji
 


-efşan

-efşan

Üye
hadi bee gerçekmi acaba:hmmm
 

pelın_

    Konu Sahibi
gerçek işte:hih:
 
-efşan

-efşan

Üye
:hih::hih::hih:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
235
Eren Değerli
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
551
ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
315
ANIL


Üst Alt