13 çalışana 100 milyon $

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
13 çalışana 100 milyon $
Mark Zuckerberg’in 1 milyar dolara aldığı fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’ın 13 çalışanı bu satıştan çok kârlı çıkacak
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, 15 ay önce kurulan ve 13 çalışanı olan fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'ı 1 milyar dolara (1.81 milyar TL) satın aldı. Satış sonrasında merkezi San Francisco'daki şirketin CEO'su olan 26 yaşındaki Kevin Systrom 400 (724 milyon TL), şirketin hisselerinin yüzde 10'una sahip olan, Instagram'ı birlikte kurduğu Mike Krieger 100 milyon doların sahibi olacak.

Şirketin yüzde 10 hissesine sahip 13 çalışanı da 100 milyon doları paylaşacak. Systrom sekiz yıl önce Zuckerberg'in "Gel Facebook'a ortak ol" teklifini reddetmişti. Systrom, bir röportaj sırasında Facebook'a dahil olmamaktan duyduğu pişmanlığı "O zaman Stanford'da okuyordum, eğitimime devam etmek istedim ama şimdi geriye baktığımda Facebook'un bu dev atılımının parçası olmak isterdim diye düşünüyorum" sözleriyle ifade etti. 30 milyon kullanıcısı olan Instagram'a günde 5 milyon fotoğraf yükleniyor.

Gazete Habertürk
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt