112 Acil Servis nedir? 112'nin tüm görevleri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
112 Acil Servis nedir? 112'nin tüm görevleri
112 Acil Servis ülkemizde en sık aranılan servislerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki ama 112 Acil Servis nedir ve tüm görevleri nelerdir merak edilen sorular arasında yer alıyor.

Günümüzde sağlık hizmetlerinde toplumsal ve bireysel açıdan hizmetler sunan resmi acil servis hatlarından biri de 112 acil servis hattıdır. Sağlık hizmetleri alanında birçok görevleri bulunan 112 acil servis yalnızca günümüzün değil aynı zamanda geçmiş dönemlerin de en fazla ihtiyaç duyulan resmi servislerindendir. Dolaysıyla kuruluş itibariyle oldukça eski bir resmi sağlık servisi olan 122 acil servis günün tamamında ve haftanın yedi gününde de kesintisiz sağlık hizmetleri sunduğundan dolayı çalışma sisteminin en zorlu olduğu resmi kurumlar arasında yer almaktadır. Peki 112 acil servis nedir başlıca görevleri nelerdir dilerseniz makalemizin de ana konusu olan ve birçok bireyler tarafından merak edilen bu sorularımızın tüm cevaplarını sizlere detaylı bir şekilde hemen sunalım. İlk olarak 122 acil servisin genel tanımlaması hakkında bilgiler sunalım.

112 Acil Servis Nedir?
112 acil servis; çeşitli sağlık sorunları, trafik kazaları, yaralanmalar, göçük, infilak durumları ve benzeri durumlarda acil olarak tıbbi yardım hizmetleri sunan bir sağlık hizmet türüdür.

Günümüzde görev yapma alanlarının oldukça geniş olduğu 112 acil servis hizmetleri doğrudan sağlık hizmetleri sunabildiği gibi dolaylı olarak da sağlık hizmetleri sunabilmektedir.

112 Acil Servisi Arandığında Ne Gibi İşlemler Yapılmaktadır?
İnsanlar 112 acil servisi arandığı takdirde ne gibi işlemlerin yapılabildiğini merak etmektedirler. Dilerseniz şimdi de bu ayrıntı hakkında bilgiler sunalım. Çeşitli nedenlere bağlı olarak 112 acil servisi arandığı takdirde ilgililer sizleri ilk olarak bağlı bulunduğunuz il ambulans servisi komuta merkezine doğrudan bağlamaktadır. Bu aşamadan sonrasında ise ambulans komuta merkezinde görev alan ilgililer sizlere şu soruları yöneltmektedirler;

Ne oldu?
Nerede oldu?
Hastanın durumu nasıl?

Bu soruları yöntelttikten hemen sonrasında ikamet ettiğiniz açık adresinizi alarak 112 acil servis ekibini hemen adresinize yönlendirmektedir. 112 acil servisi sizlere ulaşabilmek adına acil siren sistemini de aktif ederek açık adresinize mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ulaşmaktadır.

112 Acil Servisin Başlıca Görevleri Nelerdir?
112 acil servisin birçok görevlerinin bulunduğunu makalemizin giriş kısmında belirtmiştik112 acil servisin başlıca görevleri ise şunlardır;

  • Acil sağlık sorunları durumunda sağlık hizmetlerini hemen başlatmak
  • Yaralanma durumlarında acil sağlık hizmetlerini hemen başlatmak
  • Trafik kazalarındfa acil sağlık hizmetlerini hemen başlatmak
  • Hastaların nakil işlemlerini gerçekleştirmek
  • Hastaların nakil işlemleri süreci boyunca gerekli olan tüm sağlık hizmetlerini yürütmek
  • Olağan dışı durumlarda acil sağlık hizmetleri sunmak
  • Toplumsal olaylar, miting, spor aktiviteleri, konser ve benzeri faaliyetlerde gerekli olan tüm sağlık hizmetlerini sunmak
  • Hastaneler arası hasta nakil hizmeti sunmak
  • Sosyal endikasyon bulunan hastaların nakit işlemlerini gerçekleştirmek
  • Ambulans ile iller arası nakli gereken hastaların nakil işlemlerini gerçekleştirmek
  • Can kurtarma hizmetlerini sunmak 112 acil servisin başlıca görevleridir.
Görüldüğü üzere 112 acil servisin birçok görevi bulunmaktadır. Sizler de çeşitli nedenlere bağlı olarak kazalar, yaralanmalar, sağlık sorunları yaşarsanız yapmanız gereken ilk şey 112 acil servisi hemen aramaktır. Makalemizde 112 acil servis nedir başlıca görevleri nelerdir konusu hakkında sizlere bilgiler sunduktan sonra makalemizi burada tamamlamaktayız.

Not: Makale bilgilendirme içeriklidir. Reçete değildir. Maruz kaldığınız sağlık sorunlarında 112 acil servisi aramalısınız.
 


Üst Alt