104. Yıl Kutlamaları Galatasaray Lisesi'ndeydi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
104. Yıl Kutlamaları Galatasaray Lisesi'ndeydi



Galatasaray Spor Kulübü'nün 104. kuruluş yılı etkinlikleri, Galatasaray Lisesi'nde düzenlenen organizasyonlarla sona erdi.

Kulübümüzün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen'in dün Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anılmasıyla başlayan kuruluş yılı etkinlikliklerine, WOW Otel'de düzenlenen geceyle devam edilirken, bugün ise Galatasaray Lisesi organizasyonların son durağı oldu.

Galatasaray Lisesi bahçesinde toplanma ve ardından okul bahçesindeki Atatürk heykeline çelenk konulmasıyla başlayan etkinliklerde, kulübün en yaşlı üyesi olarak, Galatasaray Müzesi'nin yöneticiliğini de sürdüren 1920 doğumlu Ali Oraloğlu, yaş kütüğüne 104. yıl plaketini çaktı. Ali Oraloğlu'na çekici Milli yüzücümüz Hilal Akyüz verdi.

Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan törende, Galatasaray Spor Kulübü'nde 50. yıllarını dolduran üyelere de, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından berat ve madalyaları verildi.
3603 sicil numaralı Fazlı Ayverdi, 3635 sicil numaralı Tamer Osman Levent, 3657 sicil numaralı Adnan Hunca, 3679 sicil numaralı Orhan Yüce 3756 sicil numaralı Haluk Uğur ve 3974 sicil numaralı Eren Sagay berak ve madalyalarını alkışlarla aldılar.

Kutlama törenin açılış konuşmasını yapan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, çok anlamlı bir günü yaşadıklarını belirtti. Galatasaray Spor Kulübü'nün 104 yıl önce yine Galatasaray Lisesi'nde, Ali Sami Yen bey ve arkadaşları tarafından kurulduğunu hatırlatan Polat, şunları kaydetti:

''O günden bu güne, toprağa atılan bir damla, bugün çok büyüdü. 104 yıl önce atılan bir damla, büyüyerek bugün Türkiye'nin dünyadaki ilk ve tek uluslararası markası oldu. Milyonların gönlünde yer etti ve Galatasaray oldu. Böyle bir kurumun ve hayat tarzının üyeleri olarak buradayız. Yaşanan 104 yılın ardından, 105. yılımızın ilk günü. Bize böyle büyük bir dünya markasını, yaşam tarzını ve felsefesini kurup, bugüne kadar taşımamıza sebep olan, başta Ali Sami Yen bey olmak üzere, şu anda aramızda olamayanların hepsini rahmetle anıyorum. Burada hayatta olup, Galatasarayımız'a çok emek veren başkanlarımız, yöneticilerimiz, sporcularımız, çalışanlarımız var. Galatasaray için verdikleri emekler için teşekkür etmek istiyorum.''

Kendisine ve yönetim kuruluna Galatasaray'da icraat yapma teveccühünü verdikleri için üyelere teşekkürlerini sunan Polat, ''Benim için dünyada olabilecek en üst makam, Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanlığıydı. Çok şanslıyım ki, beni bu makama layık gördünüz. Bitirilen 104 yılda, zaman zaman üzüntülü ama büyük zamanlarda mutlulukların olduğu dönemlerdir. Bundan sonrası için dilerim ki, Galatasaraylılar'ın, tüm Türkiye'nin, Galatasaray ile sevinip, gurur duyacağı yıllar olsun'' şeklinde konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü'nün 104. kuruluş yılı etkinliğinin son bölümünde, geride kalan sezonda kazanılan ödül ve kupalar tanıtıldıktan sonra, yönetim kurulu üyesi Mümtaz Tahincioğlu tarafından, Galatasaray Müzesi Müdürü Ali Oraloğlu'na teslim edildi. Organizasyon daha sonra birlikte pilav yenilmesiyle noktalandı.
 


orukm

orukm

Üye
saol bilgiiçin
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Galatasaray'dan ilk defa mütevazi ve yerinde bir kutlama görüyorum. Yönetim çok iyi :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt