100 dolarlık laptop 2006da hazır

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ukalaboy

ukalaboy

Üye
    Konu Sahibi
100 dolarlık laptop 2006da hazır
100 dolarlık laptop 2006’da hazır
Dünyadaki
zenginlerle yoksullar arasındaki
“dijital uçurumu” kapatması
umulan 100
dolarlık dizüstü bilgisayarın
üretimine gelecek
yıl başlanıyor.
ANKARA - Bilgisayarın mucidi ABD’nin Boston kentindeki Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media laboratuvarı Başkanı Profesör Nicholas Negroponte, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye yaptığı açıklamada, 2006 sonuna kadar milyonlarca bilgisayar üretmeyi planladıklarını belirtti.

Tunus’ta sona eren Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi’nde ilk kez kamuoyuna tanıtılan “yeşil makina” adlı bilgisayar, BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından da memnuniyetle karşılandı.
Profesör Negroponte, şimdiden çok sayıda şirket ile hükümetin dizüstü bilgisayarın üretimiyle ilgilendiğini belirterek, bu konuda en coşkulu ülkelerin Tayland ve Brezilya olduğunu kaydetti.

FARKLI TASARIM
Tasarımı bilinen dizüstü bilgisayarlardan biraz farklı olacak ve kendi elektriğini yanına yerleştirilen kolun çevrilmesiyle üretecek 100 dolarlık laptop, çeşitli biçimlerde katlanabilecek ve darbeye karşı dayanıklı lastik koruyucuyla çevrelenecek.
AC adaptör kablosunun aynı zamanda taşıyıcı omuz bandı olduğu bilgisayar, üretim masraflarının kısılması için günümüzde standart olan işlemci hızından biraz düşük olan 500 megahertz işlemciye sahip olacak.
Aynı zamanda acil durumlarda iletişim sağlanabilecek bir araç olarak da kullanılması planlanan bilgisayarın ilk modellerinde güç kaynağı kolunun bir kez çevrilmesiyle 10 dakika yetecek güç sağlanacak.
Kablosuz internet erişimine sahip olacak bu dizüstü bilgisayarlar, yakındaki aynı model laptoplarla doğrudan bağlantıya geçebilecek ve bunlardan birinin internete girişi varsa diğer laptoplar da bu girişten faydalanabilecek.
Bilgisayar, çocukların oyun oynayabileceği, aynı zamanda televizyon da izleyebileceği şekilde tasarlandı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt