100 dolarlık dizüstü bilgisayarlar..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ardaca

Üye
    Konu Sahibi
100 dolarlık dizüstü bilgisayarlar..
100 dolarlık dizüstü bilgisayarın prototipi kasımda hazır...

Dünyadaki zenginlerle yoksullar arasındaki dijital uçurumu kapatması umulan 100 dolarlık dizüstü bilgisayarın prototipinin Kasım'da hazır olması ve üretimine gelecek yıl başlanması bekleniyor.
Bilgisayarın mucidi ABD'nin Boston kentindeki Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media laboratuvarı Başkanı Nicholas Negroponte, ilk bir yıl içinde üretilecek 15 milyon bilgisayarı Brezilya, Mısır, Tayland ve Güney Afrika'daki çocuklara göndermeyi planlıyor.
Ucuz bilgisayarın mucidi Negroponte, ''bu bilgisayar sayesinde tüm dünyaya internette sörf yapmayı öğretmek istediğini'' belirterek, bu bilgisayarın tasarım açısından farklı olacağını ve çalınması veya satılmaya çalışılması halinde kiliseden çalınmış bir eşya gibi muamele göreceğini savundu.
Negroponte, bu bilgisayarın fiyatının dünyanın birçok yeri için yüksek olduğunu belirterek, fiyatın ileride daha düşmesini ve satılacak ülkenin ekonomisine göre ucuzlatılmasını umduğunu kaydetti.
Dünyanın bir numaralı arama motoru Google'ın da aralarında bulunduğu birçok Amerikan şirketinin destek verdiği ucuz bilgisayar projesine şimdiden ABD içinden de talepler gelmeye başladı. Massachusetts Valisi Mitt Romney, eyaletteki düşük gelirli okulların öğrencileri için 500 bin adet satın almayı planladığını açıkladı.

FARKLI TASARIM

Tasarımı bilinen dizüstü bilgisayarlardan biraz farklı olacak ve kendi elektriğini yanına yerleştirilen kolun çevrilmesiyle üretecek 100 dolarlık laptop, çeşitli biçimlerde katlanabilecek ve darbeye karşı dayanıklı lastik koruyucuyla çevrelenecek.
AC adaptör kablosunun aynı zamanda taşıyıcı omuz bandı olduğu bilgisayar, üretim masraflarının kısılması için günümüzde standart olan işlemci hızından biraz düşük olan 500 megahertz işlemciye sahip olacak.
Aynı zamanda acil durumlarda iletişim sağlanabilecek bir araç olarak da kullanılması planlanan bilgisayarın ilk modellerinde güç kaynağı kolunun bir kez çevrilmesiyle 10 dakika yetecek güç sağlanacak.
Kablosuz internet erişimine sahip olacak bu dizüstü bilgisayarlar, yakındaki aynı model laptoplarla doğrudan bağlantıya geçebilecek ve bunlardan birinin internete girişi varsa diğer laptoplar da bu girişten faydalanabilecek.
kaynak:milliyet
 


ibonline

ibonline

Üye
500 mhz cp var ama 100 usd fiyat var bence fiyat iyi birde kablosuz net ve ağ hizmetide yapıyor niye pilot bölge burayı secmemişler oysa secseydiler alırdım 10 20 tane
 
Caine

Caine

Üye
ah ibo ahhh sende yokmusun aklın fikrin para kazanmakta ve iş çevirmekte :P ne yapican 15-20 dizüstü pcyi? elindekiler yetmedimi :D ama ciddende güzelmiş o paraya o özellikler ;;)
 

depresif

Üye
Bence arkadaşlar bu kadar heveslenmeyin.Bu makina buraya gelene kadar Lüks tüketim vergisiydi.Katma değer vergisiydi,Haniyada benim elli gram pastırmam vergisiydi yine bi 600-700 doları bulur burası Türkiye yok öyle havadan 100 dolara makine :lol2:

Not:Arkadaşlar ilk yazımı buraya yazdmda sitede bi göz attım millet 2000-3000 mesajlarda aklım gitti ibo ben ümit gelecem demiştim heheh
 

teenwolfx

Üye
500 mhz ile ne yapılırki artık.
 
Caine

Caine

Üye
yok gardaş o paraya fazla bile o makina :DD
 
cllgr

cllgr

Üye
bize gelinceye kadar onun fiatı artar arkadaşlar.vergiydi,algıydı,suydu,buydu derken bi bakmışsın 100 $ olmuş sana 1000-2000 $ onun için ucuz dizüstü falan diye hiç heveslenmeyin.unutun gitsin...
 

teenwolfx

Üye
500 mhz lik notebook u 1000 $ satmaya çalışan delidir yaw. kim alır onu.
bence ne olursa olsun 500 mhz lik pc almam isterlerse bedavaya versinler benim işlemcim bile bana zor yeterken (amd 2500+) onunla ne yapacağım ki.
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
bırak para weripte almayı ustune para verseler hikaye :D ben sabit ve hızlı makınamla mutluyum :kop:
 
Caine

Caine

Üye
Originally posted by DeLmIrA@Oct 27 2005, 07:08 PM
bırak para weripte almayı ustune para verseler hikaye :D ben sabit ve hızlı makınamla mutluyum :kop:
[post=200426]Quoted post[/post]​

:haha: aynen. zaten ihtiyacımda yokdu :rolleyes:
 
DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
kullanışlı olabilir ama gerçek şu ki:

dizüstü 100$a olmaz, 100$a olan makınayada dizüstü denmez :huhu:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt