1 Milyon Bebeğe Demir Desteği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
1 Milyon Bebeğe Demir Desteği
Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü "Demir Gibi Türkiye" projesi kapsamında şimdiye kadar 1 milyondan fazla bebeğe ücretsiz demir desteği sağlandı.
17 Aralık 2005 00:47
<div align="center"></div>
Sağlık Bakanlığı&#39;nca yürütülen proje kapsamında 4-12 aylık bebekler ile 13-24 ay arası anemi saptanan bebeklere sağlık ocakları veya ana çocuk sağlığı merkezlerinde ücretsiz demir damlası desteği verilmesi hedefleniyor.


Proje çerçevesinde Aralık 2005 itibariyle 1 milyon 153 bin 150 normal, 3 bin 863 prematüre bebeğe koruyucu amaçlı ücretsiz demir desteği sağlanırken, 175 bin 129 bebeğin de tedavisi gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bebeklerde sık görülen demir eksikliği anemisiyle mücadelede anne ve babalara önemli görevler düştüğünü belirterek, ebeveynlerin proje çerçevesinde yapacakları işbirliğinin bebek ve çocukların daha sağlıklı büyümesine yardımcı olacağını belirttiler.
Proje, 2010 yılına kadar 5 milyon bebeğe ücretsiz demir desteği sağlanmasını öngörüyor.


AA
 


a21a

a21a

Emekli Yönetici
ülkemiz besin bakımından kendine yetebilen sayılı ülkelerden.. demir kaynaklı besinler de bol olduğu halde yanlış beslenme yüzünden bebeklerimizin o çok kıymetli ilk aylarında onları demirsiz ve diğer besin elementlerinden yoksun bırakıyoruz.. bir diyet uzmanı olarak hep gözledim ki bunun maddi durum ile hiç alakası yok.. eğitimli, maddi durumu iyi ailelerdede bebek beslenmesinde yanlışlar yapılıyor... sağlık bakanlığının böyle bir çalışmaya imza atması çok güzel...
 

jöly

Üye
katılıyorum sizlere çok önemli bir çalışmaya imza atmışlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt