Rıdvan Dilmen'den Fener'e önemli uyarı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Rıdvan Dilmen'den Fener'e önemli uyarı!
MTK Budapeşte maçını izleyen Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe ortasahanın zor maçları kaldıramayacağını savundu.
Zor maçları kaldırmaz

İlk 10 dakikayı çok merak ediyordum. Hem rakibin gücünü, hem de Fenerbahçe’nin ciddiyetini. Ve ilk 10 dakikada belli oldu ki Fenerbahçe ciddi, konsantre olmuştu. MTK takımı da vasatın altındaydı. Sabaha kadar oynansa MTK’nın avantajlı bir skor elde etme şansı yoktu. Çok ciddi bir güç farkı vardı. Fenerbahçe iyi bir antrenman maçı yaparak, bol pozisyon bularak rahat bir galibiyet elde etti. Güç farkına bakarsak turu geçti diye düşünebiliriz.

MTK’yı değerlendirmiyorum. Çünkü kaleci Volkan yere yatmadan maçı bitirdi. Sadece ilk yarıda bir kornerde Fenerbahçeli oyuncuların konsantrasyon eksikliğinden bir pozisyon buldular. Onun dışında Fenerbahçe’yi zorlayamadılar.

Ben Fenerbahçe ve Aragones’in yaptıklarına baktım. Dörtlü savunma oynadılar. Oyunun her bölümünde iki beki ileriye çıkarmak istediler. Özellikle Gökhan çok ciddi bindirmeler yaptı. Edu ve Lugano çakılı ve basit oynadı. Duran top dışında çıkmadılar. Önlerinde Selçuk tek ön libero oynadı. Onun önündeki üçlüden Alex, Selçuk’a hep yakındı. Özellikle hazırlık paslarında. Solda Uğur, sağda Kazım. Önde Güiza ve Semih. İkili gözükseler de Semih genelde Güiza’nın arkasında kaldı.

Fenerbahçe’de iki oyuncu bu sisteme göre geçen seneden daha fazla koşmak ve kuvvetli olmak zorunda. Alex hep oyun kuracak, hem duran topları kullanacak, top rakibe geçince de Selçuk’a yardım edecek. Semih hem Güiza’ya destek verecek, top rakibe geçince Alex’in geçen seneki bölgesine gelecek. Kazım ve Uğur zorluk çekmiyorlar. Çünkü geçen seneki gibi görev alıyorlar.

Kazım bir maden buldu. Her pozisyonda rakibini rahat geçti. Topu sırtı dönük alabiliyor, dönebiliyor, geçtiği zamanlarda da zaman zaman iyi orta yapıyor. Ama sıkıntısı tersten gelen toplarda. Daha fazla gol bölgesinde olması lazım. Bunu yapmıyor. Uğur iki yarıda da birer kez savunma arkasına koşu yaptı, onun dışında Kazım kadar etkili değildi. Sezon içinde ve maç içinde değişkenlik gösteriyor. Yani kaldığı yerde. Kazım gibi terslerden gelen toplarda Tuncay vari koşular yapmıyor.

Oyuncu değişiklikleri bu sisteme göre hep doğruydu. Semih’i çıkarıp Emre’yi aldı. Eme, Alex’in pozisyonuna geçti. Alex geçen seneki görev yerine. Uğur - Gürhan değişikliği bekleniyordu.

Bu arada Güiza bu iştahı olduğu sürece Türkiye Ligi’nde 15’in altında gol atmaz. Hep arıyor çünkü.

Gelecek için konuşmak için çok erken. Bu oyun şablonunda Alex’ten Marco yaratmak orta sahayı çabuk geçen takımlara karşı tehlike yaratır. Orta saha dirençli değil. Zor maçları kaldıramaz. Alex’in doğduğu günden bu güne bu kadar sorumluluk aldığı maç yoktur. Fizik kapasitesi yetmez. Şunu söyleyebilirim ki tek oyun sistemi ile bu ligi bitiremezler. Maç maç sistem değişmeli. Ayrıca İspanya Milli Takım’ndaki duran top organizasyonlarını Fenerbahçe’de de görmeye başladık.

Emre’yi taraftarın sahiplenmesi çok önemliydi. Kısa bölümde kuvvetlendiğinde çok iş yapacağını gösterdi.
 


ouSahin

ouSahin

Üye
Çok süper anlatmış Rıdvan Dilmen zaten onun yorumları ve analizleri çok kuvetli:) her konuda haklı
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
RIdvan dilmenin yorumları her zaman 1 numaradır;)
 
Salihyet

Salihyet

Üye
Orta sahaya bir takviye şart, göbek deniz formsuzken, öyle yada böyle gider.. ama zor maçlar için bi göbek şart..
 
ouSahin

ouSahin

Üye
Fenerbahçe her sene bir adamını kaybediyor...Dünkü maçta gördük ki Aurelio çok eksik:(

geçen senede Tuncay'ın yoklugunu çekiyorduk:(
 
Salihyet

Salihyet

Üye
Fenerbahçe her sene bir adamını kaybediyor...Dünkü maçta gördük ki Aurelio çok eksik:(

geçen senede Tuncay'ın yoklugunu çekiyorduk:(

Fenerimin kimselere ihtiyacı yok.. şanlı taraftarı yeter ;) aurelionun da tuncayın da yeri dolar.. bu takım her yıl yoluna devam eder..
 
schumici

schumici

Üye
rıdvan dilmen 1 numarasın sen:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt