Haylou T19 İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
    Konu Sahibi
Haylou T19 İncelemesi
Ocak ayından beri yani yaklaşık bir buçuk aydır aktif olarak kullandığım evde elim ayağım olan kulaklığı inceleyeceğim.







Haylou, Xiaomi'nin bir alt markası. Bana kalırsa Xiaomi'den kalır yanı yok orası ayrı. Çok bir şeyden bahsetmeyeceğim çünkü kulaklık görecelidir. Bana güzel gelen özellik bir başkası için kötü gelebilir. Şimdi bir şeylerden bahsetmek gerekirse kulaklık ele alındığında epey büyük lakin hafif. İçinde kablosuz şarj entegresi ve şarj kutusunun içinde 600mAh batarya olmasını göz önünde bulundurursak evet bir hayli hafif.



Kapak diğer rakipleri gibi standart diyebilirim. Sağlam açılıp kapanıyor. Elde kalacakmış gibi hissettirmiyor.







Gerek kapağındaki mıknatıs gerek ise kulaklıkları koyduğumuzda ki mıknatıs epey güçlü. İçerisinden düşme gibi durumlar veya kapağın kendi kendine açılma sorunlarını yaşamadım. Kutunun dış kısmı mat yapıda. Çizilmelere karşı dayanıklı. Airpods'u düşünürsek onun dış yüzeği parlak ve parmak izinden tutunda çizilmelere hiç dayanıklı değil.







Şimdi gelelim kulaklığın ses detaylarına. Ben ses seviyesini ortalama buluyorum. Kimi kullanıcı aşırı yüksek bulmuş ama sanırım kullanılan telefon ile de alakalı bence bu durum. Kulaklık ağırlıklı olarak tiz sesleri vermede başarılı. Basslar var fakat gümbür gümbür değil. Ama var. Beni çok tatmin etmiyor basslar. Mikrofon detayı ev içinde bence telefon ile hiçbir farkı yok. Lakin dışarıda işler değişiyor. Eğer dış ortamda rüzgar varsa karşı taraf sizi duymakta zorlanıyor. Ama rüzgar yok ise yine ev ortamında ki gibi karşı taraf bir bluetooth kulaklıkla konuştuğunuzu anlamıyor siz söylemediğiniz sürece. Kulaklıkların üzerinde, biri alt kısımda diğeri üst kısımda olmak üzere toplamda 4 adet mikrofon bulunuyor. Ben genelde evde kullandığım için mikrofon olarak beni hiç üzmedi.







Kullanılan uygulamanın henüz çok yolu var. Ben sadece şarj durumunu öğrenmek için kullanıyorum. Onun dışında uygulamadan hazır ekolayzır modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu fiyat segmentinde ki kardeşleri gibi işlemci kullanmıyor. Qualcomm flagship(3020) işlemcisi var üzerinde. Ayrıca AptX desteğide bulunuyor. Aktif gürültü engelleyicisi yok ama silikon uçları sayesinde dış gürültüyü en aza indiriyor. Bunu gerçekten güzel yapıyor.



Son olarak şarj durumu şu şekilde;



Ben aktif olarak müzik odaklı kullandığımda söylendiği gibi 5 saat gidiyor. Ama telefon görüşmesi yaparsanız 5 saat gittiğini söyleyemem. Tabii o kadar uzun hiç konuşmadım. Ama yine de kullanıcıyı memnun edecek seviyede süresi var. Aldığımdan beri 2 defa şarj ettim kutuyu(Type-C). Tek şarjla 2-3 hafta götürmekte. Yaklaşık kutu 2 saatte doluyor. Kulaklıkların şarj süresi ise yine aynı 1,5-2 saat civarı. Kulaklıkların üzerinde sensörler mevcut. Kulaktan çıkardığınızda müziği durduruyor. Tekrar taktığınızda devam ediyor. Ek olarak kulaktan çıkartıp masaya koyayım derseniz sensör kısmı yukarı bakması gerekiyor. Aksi taktirde sensör kulağa takıldığını anlayıp çalışıyor. Kullandığım süre zarfında hiç kulaktan düşme sorununu yaşamadım. Ek olarak kutunun arka kısmında dokunmatik tuş bulunuyor. Kulaklıklara reset atmak için.



Şunu belirtmek isterim ki piyasada Haylou T19'un 2 modeli var. İlk modelinde sensör sorunu mevcutmuş. Revize edilen modelde ise bu sorunu hiç yaşamadım. Kulaklığın eski model mi yeni model mi anlamak için Youtube'dan inceleme videolarına bakabilirsiniz. Kutu açılış esnasında kulaklıklar çapraz konumlandırılmışsa eski, yan yana ise yeni modeldir. Buradan yola çıkabilirsiniz.

(2 puan kırma sebebim kutunun büyük olması ve bassların yetersiz olması)
Kardeşimden alıntıdır.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
  • Kızdım
  • Beğenmedim
Tepkiler: Silinen Üye 2553318, gonyalı, Buğra ve 2 diğerleri


Buğra

Buğra

Admin
Bende yakın zamanda babama kablosuz kulaklık alırken bu model ile Soundliberty 53 Pro arasında kalmıştım ama 53 Pro tercih etmiştim. F/P anlamında gerçekten çok satan ve birçok kişinin önerdiği bir model Haylou T19 kendim bizzat kullanmasam da bende tavsiye ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare. ve gonyalı
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Taşınabilir ŞArj Cihazi Sandım
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
712
Cevap
0
Görüntüleme
96
taskirancemal
Cevap
2
Görüntüleme
441
taskirancemal
ömer talat katı
Cevap
21
Görüntüleme
900
Faruk KATI


Üst Alt