Tizen ve Salfish yıllar sonra bıraktığı yolu devralacak kesin adımlarla geliyor. Çok yaşa symbianŞimdiki nesiller (son aylarda üye olanlar ) herhalde Symbianı hiç tanımadı. Bi son çıkan ben varım herhalde. Zaten Symbian bölümü ölmüş. En sin konu mart tarihli.yanı denen şu şu Symbian konusuna bi göz atalım nostalji yapalım hadii ;D
.
)

Hocam Ovi mağazası kapandı şırket bitirdi olayı , geliştiricilere birşey düşmez malesefŞimdiki nesiller (son aylarda üye olanlar))
Symbian için yeni program yazılmıyor, programcılar bu konuda haklılar. Ben de sırf Symbian için foruma üye olmuştum, şimdi Symbian kullanmıyorum ama yardım isteyen arkadaşlara kendi çapımda yardım ediyorum
@kaankulahli Nokia bir geri dönüş yapsa da çayımızı dertli dertli değil, keyifle içsek![]()
Eskiden hiç unsigned'ı signed yapamazdım , devir değiştiLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bu sitede yeni çıkan uygulamaları bulabilirsin dostum ama uygulama sayısı az. Uygulamaların hepsi imzasız (unsigned).

Eskiden hiç unsigned'ı signed yapamazdım , devir değişti![]()
![]()

Direk linki vereyim
Hepsi unsigned yanlış ifade, signed olanlarda mevcut.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bu sitede yeni çıkan uygulamaları bulabilirsin dostum ama uygulama sayısı az. Uygulamaların hepsi imzasız (unsigned).
Teşekkürler dostum, mesajımı tekrar düzenledim.Hepsi unsigned yanlış ifade, signed olanlarda mevcut.
Emektarın dokunmatiği çalışsa yapardımBeyler dediğim gibi bi nostalji yapah

Microsoft ile anlaşma yapıldığı gün ne kadar acı çekmiştir kim bilirkemikleri sızlıyor mudur acaba symbian'ın![]()
![]()
![]()

Kusura bakmayın ama benimle aynı fikirde olanlar da olacaktır lakin Nokia'nın en büyük aptallığı İOS ve Android'e karşı inadına Symbian ile ayakta durmaya çalışmak ve de Google'ın sunduğu Nokia cihazlarında Android kullanma teklifini reddetmesi olduMicrosoft ile anlaşma yapıldığı gün ne kadar acı çekmiştir kim bilir![]()
![]()
![]()
Buna benzer konular çok kez açıldı her seferinde de aynı sözleri dile getirdim ve getirmekteyim, Stephen Elop Nokia için en ama en büyük darbe ve hataydı 

Symbian sistemi zaten gelişmiş bir sistemdi hocam ama Symbianı her konuda geri bıraktılar . Yazılımıyla bile 2012 in S3 ten çok eksikleri vardı. Android'e gerek yok , symbian geliştirilmeye ve çeşitlenmeye çalişilsaydı şu an dünyanın en büyük uygulama ve en şeşitli uygulama marketi olurdu. Malesef olamadı .
Kusura bakmayın ama benimle aynı fikirde olanlar da olacaktır lakin Nokia'nın en büyük aptallığı İOS ve Android'e karşı inadına Symbian ile ayakta durmaya çalışmak ve de Google'ın sunduğu Nokia cihazlarında Android kullanma teklifini reddetmesi oldu![]()
Buna benzer konular çok kez açıldı her seferinde de aynı sözleri dile getirdim ve getirmekteyim, Stephen Elop Nokia için en ama en büyük darbe ve hataydı
At gözlüğü ile bakıyordu piyasaya ve strateji konusunda bir bildiği yok, microsoft yerine Google ile el sıkışmış olsaydı, yine bildiğini okuyup kendi işletim sistemini geliştirmeye devam etseydi ama çoğunlukta Abdroid işletim sistemli cihazlar çıkarmış olsaydılar şuan Nokia bambaşka yerde olacaktı hatta kim bilir belki de Nexus serisinden birinde Nokia'nın ismi bile geçebilirdi![]()
Sözün özü; Nokia'nın en büyük hatası Stephen Elop'tu![]()
![]()
Yanlış telaffuz edersem kusura bakmayın Olmuş ile ölmüşe çare bulunmaz derler ya şuan ki durumun özeti budur; Yapacak bir şey yok sadece 2016'nın son çeyreğini bekliyorum ben, eğer android ile orta-üst düzey cihazlar çıkartıp piyasa da bende varım diyebilirse Nokia ve de eski müşteri potansiyelini geri toplayacak olursa özellikle Nokia'dan (symbiandan) ayrılıp Lumia ile devam eden Sony,Samsung LG HTC gibi diğer markalara yönelen sağlam kullanıcı kesimini geri kazanırsa süper olurSymbian sistemi zaten gelişmiş bir sistemdi hocam ama Symbianı her konuda geri bıraktılar . Yazılımıyla bile 2012 in S3 ten çok eksikleri vardı. Android'e gerek yok , symbian geliştirilmeye ve çeşitlenmeye çalişilsaydı şu an dünyanın en büyük uygulama ve en şeşitli uygulama marketi olurdu. Malesef olamadı .
O yüzden beklemeye devam sanki fırtına öncesi bir sessizlik var gibi son 1-2 haftadır Nokia'ya dair haberde çıkmıyor 
Zaten MeeGo projesini iptal eden kişi de bu Elop'tu. Elop, Microsoft'un Nokia'yı çökertmesi için görevlendirdiği bir isim. Her projeyi Microsoft'a yönlendirdi. Bu yüzden Nokia + Microsoft fikrine hiç sıcak bakmıyorum. Microsoft için faydalı ancak Nokia için zararlı.Kusura bakmayın ama benimle aynı fikirde olanlar da olacaktır lakin Nokia'nın en büyük aptallığı İOS ve Android'e karşı inadına Symbian ile ayakta durmaya çalışmak ve de Google'ın sunduğu Nokia cihazlarında Android kullanma teklifini reddetmesi oldu![]()
At gözlüğü ile bakıyordu piyasaya ve strateji konusunda bir bildiği yok, microsoft yerine Google ile el sıkışmış olsaydı, yine bildiğini okuyup kendi işletim sistemini geliştirmeye devam etseydi ama çoğunlukta Abdroid işletim sistemli cihazlar çıkarmış olsaydılar şuan Nokia bambaşka yerde olacaktı hatta kim bilir belki de Nexus serisinden birinde Nokia'nın ismi bile geçebilirdi![]()
Sözün özü; Nokia'nın en büyük hatası Stephen Elop'tu![]()
![]()
Ben de hiç rastlamadım haber , çıksa jet hızıyla paylaşacağım da biraz durgunluk olduYanlış telaffuz edersem kusura bakmayın Olmuş ile ölmüşe çare bulunmaz derler ya şuan ki durumun özeti budur; Yapacak bir şey yok sadece 2016'nın son çeyreğini bekliyorum ben, eğer android ile orta-üst düzey cihazlar çıkartıp piyasa da bende varım diyebilirse Nokia ve de eski müşteri potansiyelini geri toplayacak olursa özellikle Nokia'dan (symbiandan) ayrılıp Lumia ile devam eden Sony,Samsung LG HTC gibi diğer markalara yönelen sağlam kullanıcı kesimini geri kazanırsa süper olurO yüzden beklemeye devam sanki fırtına öncesi bir sessizlik var gibi son 1-2 haftadır Nokia'ya dair haberde çıkmıyor
![]()
.