Şahsıma Tehdit(alım-satım)

Sponsorlu Bağlantılar

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Şahsıma Tehdit(alım-satım)
Yaklaşık 2 ay önce bir internet sitesi aracılığı ile bulduğum bir kişiden telefon takas ettim. Şahsın dükkanına gittim; görüşme ve alış-veriş orada oldu. Herşey iyi, güzel fakat 1 hafta geçmeden "keyfi olarak" telefonunu geri istediğini belirtti. Bende keyfi olamayacağını, herhangi bir problemi var ise geri iade alabileceğimi söyledim. Fakat cihazı keyfi olarak geri istediğini söylemeye devam etti. Mahkemeye verip suç duyurusunda bulunacağını söyledi fakat elimde cihazı satın aldığıma dair belge var.

Ben cihazı 1 ay önce tekrar başka birine satmıştım. İlanı arkadaşımın hesabından verdiğim için bugün tekrar onu arayarak: "savcılık ilanın verildiği hesabı istediği için sizinde adınızı vermek zorundayım" diye iletmiş. Daha önceden ettiği tehditi dikkate almadığım gibi bunuda almadım fakat aklıma takılan soru var yinede.

Elimde cihazı satın aldığıma dair karşılıklı satış belgesi var. İçeriği: Arkalı önlü kimlik fotokopisi, adı, soyadı, imzası, verdiği cihazın imei no'su, tarihi ve şahsıma sattığına dair benim adım ve soyadım. Dükkan'ının kaşesini de bastı. Orjinal faturasını da bana vermişti fakat başkasına sattığımdan dolayı fatura sattığım kişiye gitti.

Bu durumda suçlu durumuna düşmüş oluyor muyum? Eğer iftiradan dolayı ben tazminat açarsam bir sonuç alabilir miyim?

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Lütfen cevapları esirgemeyin.

Yönetici tarafından düzenlendi:

Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
Adama telefonu geri ver

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
0MG90

0MG90

Üye
Sende satış belgesi varsa sorun olmaz diye düşünüyorum.

gss_adnan

gss_adnan

Üye
Kapıdan satışlarda ve mesafeli sözleşmelerde 7 günlük cayma hakkı tüketicilere 4077 Sayılı Kanunla verilmiştir.
Bu yedi gün içinde istemişse alma hakkı var diye biliyorum

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Kapıdan satışlarda ve mesafeli sözleşmelerde 7 günlük cayma hakkı tüketicilere 4077 Sayılı Kanunla verilmiştir.
Bu yedi gün içinde istemişse alma hakkı var diye biliyorum

Mesafeli derken? İşte dediğim gibi oldu olay hocam.

AdemOyuklu

Üye
genede bir hukuk müşavirine danış derim ama bence satış belgesi elinizde varsa hiç bir şey olmaz diye biliyorum sıkıntı yaşamamak için istersen hukuk müşavirine bir danış kardeş .

sattıkdan sonra geri ver olur mu ? saçmalamış ama siz alım satım yapıyorsunuz galiba satış belgesi varsa hiç sıkıntı olmaz.
mesafeli derken sahibinden aracılıgı ile satış yapmadınız degil mi bire bir alış - satış gerçekleşti değil mi ?

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
genede bir hukuk müşavirine danış derim ama bence satış belgesi elinizde varsa hiç bir şey olmaz diye biliyorum sıkıntı yaşamamak için istersen hukuk müşavirine bir danış kardeş .

sattıkdan sonra geri ver olur mu ? saçmalamış ama siz alım satım yapıyorsunuz galiba satış belgesi varsa hiç sıkıntı olmaz.
mesafeli derken sahibinden aracılıgı ile satış yapmadınız degil mi bire bir alış - satış gerçekleşti değil mi ?

Al satçı değilim. Alıp kullanıyorum sıkılınca değiştiriyorum. Evet yuz yüze adamın dukkanında yaptık alışverişi.

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
2 ay olduysa birşey olmaz birde satış belgen de var

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Satış belgende adamın kimlik fotokopisi imzası felan aldıysanız ve 2 ay geçtiyse hic bir şekilde cihazı tekrar iade etme zorunluluğun yoktur 1 aydır ben bunu araştiriyorum
Ve al SAT yapıyorum 2 ay geçmiş bir satış için hicbir hak talep edemez için rahat olsun

• Beğen
Tepkiler: Peocawe
gss_adnan

gss_adnan

Üye
KAPIDAN SATIŞLAR

Kanun koyucu kapıdan satışları, işyeri, fuar, panayır gibi satış mekanları dışında yapılan satımlar olarak nitelendirmiştir.

Tüketiciye, kapıdan aldığı malı teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içinde malı kabul etmek veya hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir yükümlülük altına girmeden reddetmek serbestliği, Satıcıya, cayma bildirimi kendisine ulaştığı andan itibaren yirmi gün içerisinde malı geri almakla yükümlülüğü getirilmiştir.

Kapıdan satış sözleşmelerinde, sözleşmede bulunması gereken diğer unsurlara ilave olarak mal veya hizmetin nitelik ve niceliğine ilişkin açıklayıcı bilgiler, cayma bildiriminin yapılacağı açık adres ve en az on altı punto ve koyu siyah harflerle yazılmış;

“Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı/sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz”ibaresinin yer alma zorunluluğu getirilmiştir.

Burada, satıcı veya sağlayıcıya,yukarıda anlatılan bilgilerin bu bilgilerin sözleşmede yer almasını sağlama ve taraflar arasında akdedilen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye verme yükümlülüğü getirilmiş, şekle uygun sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcıya veya sağlayıcıya ait olduğu aksi takdirde, tüketici cayma hakkını kullanmak için yedi günlük süre ile bağlı olmayacağı vurgulanmıştır.

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
KAPIDAN SATIŞLAR

Kanun koyucu kapıdan satışları, işyeri, fuar, panayır gibi satış mekanları dışında yapılan satımlar olarak nitelendirmiştir.

Tüketiciye, kapıdan aldığı malı teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içinde malı kabul etmek veya hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir yükümlülük altına girmeden reddetmek serbestliği, Satıcıya, cayma bildirimi kendisine ulaştığı andan itibaren yirmi gün içerisinde malı geri almakla yükümlülüğü getirilmiştir.

Kapıdan satış sözleşmelerinde, sözleşmede bulunması gereken diğer unsurlara ilave olarak mal veya hizmetin nitelik ve niceliğine ilişkin açıklayıcı bilgiler, cayma bildiriminin yapılacağı açık adres ve en az on altı punto ve koyu siyah harflerle yazılmış;

“Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı/sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz”ibaresinin yer alma zorunluluğu getirilmiştir.

Burada, satıcı veya sağlayıcıya,yukarıda anlatılan bilgilerin bu bilgilerin sözleşmede yer almasını sağlama ve taraflar arasında akdedilen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye verme yükümlülüğü getirilmiş, şekle uygun sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcıya veya sağlayıcıya ait olduğu aksi takdirde, tüketici cayma hakkını kullanmak için yedi günlük süre ile bağlı olmayacağı vurgulanmıştır.

Ama benim ki kapıda ödeme değil yuz yuze alışveriş bunda da geçerli mi?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Hiç bir şey olmaz arkadaşım içini ferah tut sen. Zaten ayak yapmış sana, savcı öyle hesap filan istemez.

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Hiç bir şey olmaz arkadaşım içini ferah tut sen. Zaten ayak yapmış sana, savcı öyle hesap filan istemez.

aynını bende söyledim savcı hesap istemez. şimdi bişey yapamayacağını anlayınca denk gelmeyelim gibisinden tehditler etmeye başladı. gidip şikayetçi olabilir miyim bunlarla?

UpOneTR

UpOneTR

Üye
aynını bende söyledim savcı hesap istemez. şimdi bişey yapamayacağını anlayınca denk gelmeyelim gibisinden tehditler etmeye başladı. gidip şikayetçi olabilir miyim bunlarla?
Dostum cevap bile vermek zorunda değilsin takma yazsın çok fazla hakaret taciz ederse şikayet edebilirsin polise

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Dostum cevap bile vermek zorunda değilsin takma yazsın çok fazla hakaret taciz ederse şikayet edebilirsin polise

rahatsız etmemesi gerektiğini söyledim. haklıyken haksız duruma düşmemek için tek kelime etmiyorum ama kendini zararlı çıkarmaz umarım

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Eğer sen bu durumdan rahatsız oluyorum diyorsan, elindeki belgeleri delil olarak sunup savcılığa şikayette bulunabilirsin tabi.

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Eğer sen bu durumdan rahatsız oluyorum diyorsan, elindeki belgeleri delil olarak sunup savcılığa şikayette bulunabilirsin tabi.

Bir daha yazarsa düşünmem giderim zaten. 1 saattir yazmıyor bakalım. :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt