General mobile yakınlık sensörü

Sponsorlu Bağlantılar

madneon

Üye
    Konu Sahibi
General mobile yakınlık sensörü
Arkadaşlar merhaba
discovery model telefonumun ekran kırıldığı için değişimini yaptım yalnız telefon görüşmesi yaparken ekranın kararmasını sağlayan sensör çalışmamaya başladı.yeni taktığım ekranın sensör e denk gelen yeri heralde fazla karartılmış bu sensörün hassasiyet ayarını yapabileceğim ayar menüsüne nasıl girebilirim bilgisi olan varmı acaba.Arkadaşlar yokmu bu cihazın servis ayar kodlarını bilen :)
 


çarşambalı1905

çarşambalı1905

Üye
MTK engineering mode programını google playden indir o sistem ayarlarına girmeni sağlar oradan ayarlarsın artık
 

madneon

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. Programı yükledim fakat içindeki ayarlarin hangisinin yakinlik sensörü ayari olduğunu bulamadim eğer bilgin varsa yazarsan çok memnun olurum.
 

altay7474

Üye
sayın medneon
sorunu çözebildizmi,,aynı sorun bende de oldu,,ekran değişti ve sensör artık alışmıyor,,ben başka sensör taktım fakat sorun devam ediyor.
 

madneon

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş malesef çözemedim henüz hala araştırıyorum eğer sen çözecek olursan yazarsan memnun olurum
 

altay7474

Üye
madneon olayı çözdüm ,sorun yakınlık sensörü ile yanyana olan ışık sensörünün birbirinden bir şekilde etkilenmeleri,çözüm; iki sensörün arasında çok ince bant göreceksin onu sök at,yerine daha kalın bir tek taraflı bant yapıştır,,ben kalın olması gerektiğini düşündüğüm için yedek telefon kapaklarının içinden çıkan süngerimsi yapışkan siyah banttan keserek yapıştırdım,,kalınlık 1 mm' e yakın oldu,,dikkat et bantı çok ince keseceksin ve iki lenside kapatmayacak şekilde ortaya yapıştıracaksın..şu an orjinalinden daha iyi çalışıyor gibime geldi :) psiklolojikte olabilir ama süper oldu..gayet açıklamalı yazdım fakat genede kafana takılan birşey olursa özelden cebimi yazarım..bu sorunun çözümünü burdan okuyupta yapanlar bir ALLAH razı olsun derse sevinirim.hayırlı forumlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: sekondry

multi-power

Üye
altay7474 kardeşim allah razı olsun verdiğin bilgi için benim sorunum çözüldü.
 

abraham24

Üye
altay Hocam cok tesekkurler sorunu cozdum sayende. jilatinin sensör e denk gelen kısmını falçata ile kestim sıkıntım cozuldu ve bence orjinalinde daha iyi oldu :D
Not: benimde ekran değiştikten sonra bu sıkıntı olmustu
 

madneon

Üye
    Konu Sahibi
Altay kardeşim allah razı olsun dediğin gibi sıkıntı çözüldü şuanda orijinalinden farksiz çalışıyor.verdiğin bilgi ve emeğin için çok teşekkür ederim.
 
tekgöz38

tekgöz38

Üye
telwfonun içini açıp yapacaz demi sensörü çıkarıpmı biri bi yardım edebilirmi
 

madneon

Üye
    Konu Sahibi
Tekgöz38 telefonun içini açıp yakınlık sensörünün üzerindeki 2 adet led var o ledlerin arasına 1mm kalınlığında malzeme yapıştırmalısın.hepsi bu kadar :) Altay arkadaşımıza bu paylaşımından dolayı tekrar teşekkür ederim.
 
tekgöz38

tekgöz38

Üye
dokunmatik ekranın altına dokunmayacaz demi sadece o küçük çıkarılabilen sensöre yapıştıracaz.2tane gözün arasina.ekran değiştikten sinra neden böyle bi sorun oluştu ki.bmde yeni bi sensör alacaktim.
bnm telefo discovery ama buraya yorum yapinca samsung olarak çıkıyo
 

eyupb

Üye
kardeşler telefonu şimdi açtım ama sensörü bir türlü bulamadım yardımcı olasanız tam olarak nerede bu sensör? aynı sorunu ben de yaşıyorum
 
tekgöz38

tekgöz38

Üye
evet bn anlatılan yöntemle çözdüm sorunumu sensör bozuldu sanmıştım ama o yakınlık ve ışık sensörü arasına çok ince bant yapıştırın sorun düzeliyo bn GM discoverynin batarya altındaki siyah yerdeb çok küçük kestim yapıştırdım düzeldi.Normal siyah elektirik bantı yapıştırsanız bile olur heralde.

sensör ana kartın altında hocam google dan resimlerine bakın
Sensör ön tarafta ana kartı komple sök.anakartın dokunmatik ekrana gelen kısmına bak

 

pr0bl3m212

Üye
eyw dostum
altay7474 teşekkürler üstat çok işime yaradı. Allah razı olsun.
 

gulali

Üye
Altay teşekkür ederim ne zamandır uğraştım olmuyodu sayande çözdüm Allah razı olsun
 

bicer79

Üye
aynı sorun kardeşimin telefondada oldu dokunmatik değiştikten sonra başlladı telefonun içini komple açmakmı lazım kamerayı falan sökecekmiyiz ?
 

gulali

Üye
Evet komple anakartı sökmen lazım
 

bicer79

Üye
O sakat oldu daha once sokerken kamerayı bozdum o işten korkuyorum
Sensor test programında yakınlık sensorü devamlı +1.oo değeri veriyir hiç değişmiyor telefoncu sensorü bozmuş olabilirmi
Takip
 

gulali

Üye
+1.00 diyorsa sıkıntı yok çünkü 1 cm yakınlığın algılayabildiği için öyle yazıyor eğer yapamıyorsan telefoncuya anlat o yapsın
 


Üst Alt