bilgisayar açılmıyor arkadaşlar

Sponsorlu Bağlantılar

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayar açılmıyor arkadaşlar
arkadaşlar ben yeni işlemci taktım pc nin düğmesine bastım ekrana hiç görüntü gelmiyor . Doğru taktığıma eminim. Fanlar dönüyor pc ye elektrik geliyor ama ekrana hiç birşey gelmiyor. Sonra eski işlemci mi taktım yine ekrana hiç görüntü gelmiyor. Ne yapıcam ben :(

Uhops

Uhops

Üye
:hmmm Monitörde bi sorun olabilirmi

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
hayır çalışıyor monitör kablosu da sağlam .

Uhops

Uhops

Üye
Monitör no sıgnal veya senk yok gibisinden bi yazı falan geliyormu.

- - - Eklendi - - -

Monitörü açtıktan 10 saniye sonra falan.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
sinyal yok yazıyor

Uhops

Uhops

Üye
Kablonun ucundaki pinlerimi kontrol edip sağlam diyorsun yoksa başka bişey ile denedinmi kabloyu.

- - - Eklendi - - -

Ama sorun %98 işlemciden kaynaklanıyor. 1 gün önce çalışan işlemci değişten sonra bozulduysa işlemciyle ilgili bi sakametlik var demektır.

İşlemci poweri bozmuş olabilirmi. Fanlar dönüyormu.

hikmet366

hikmet366

Üye
ekran kartını Cıkart tak kabloyu düzgünce tak bir dene bakalım

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
fanlar dönüyor. Ekran kartım onboard yani orada sorun yok

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Kardeş aynı olay benim başıma geldi Genel bir bilgisayar temizliği yapıyorum 2 ayda bir olarak işlemciyi felan temizliyorum fan vs. tozlardan arındırıyorum her neyse en son yaptığımda aynı olayı bende yaşadım bilgisayar açılıyor bütün donanımlar gayet normal şekilde çalıştı sıkıntısız.

Sonra ekran kartını değiştirdim arkadaştan ödünç bir ekran kartı aldım denedim ve çalıştı Sorun ekran kartı kaynaklı ama ne olduğunu çözemedim garantiye gönderdim yenisini gönderdiler sorun hakkındada bir bilgi vermedeler

Ticaret lisesi mezunuyum ama aklıma birşey gelmiyor benden kaynaklı birşey olsaydı yenisiyle değiştirmezlerdi diye düşünüyorum Ekran kartını değiştir Başka bir ekran kartı ile dene veya on board olarak açmayı dene Sonucları buraya yaz

s.ileli

s.ileli

Üye
Kardesim aldigin islemciyi anakartin destekliyor mu oncelikle ona bakmalisin anakartinin markasina gore anakartin resmi sitesine gir model numarasindan destekledigi islemci numarasina ve soket ailesine bir bak ayrica yeni islemci taktiktan sonra biosunu default yap yani sifirla eski bilgisayarlarda vardi acilista bios sesi geliyor mu kontrol et bunlarin hepsi normal ise ekran kartini ve power i kontrol et yeni islemcin belki cok elektrik istiyordur ve powerin gucu yetmiyordur bunlarin hepsi birbiri ile iliskili powerin kac watt

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
Kardesim aldigin islemciyi anakartin destekliyor mu oncelikle ona bakmalisin anakartinin markasina gore anakartin resmi sitesine gir model numarasindan destekledigi islemci numarasina ve soket ailesine bir bak ayrica yeni islemci taktiktan sonra biosunu default yap yani sifirla eski bilgisayarlarda vardi acilista bios sesi geliyor mu kontrol et bunlarin hepsi normal ise ekran kartini ve power i kontrol et yeni islemcin belki cok elektrik istiyordur ve powerin gucu yetmiyordur bunlarin hepsi birbiri ile iliskili powerin kac watt

Ben işlemcimin anakartımi desteklediğini biliyorum ben bilgisayar oluyorum iyi de anlarım. Orada sorun yok . Power 300 w. Ben pc ye işlemci dışında parça takmadım .

- - - Eklendi - - -

NiTr[O]gEn;6326643' Alıntı:
Kardeş aynı olay benim başıma geldi Genel bir bilgisayar temizliği yapıyorum 2 ayda bir olarak işlemciyi felan temizliyorum fan vs. tozlardan arındırıyorum her neyse en son yaptığımda aynı olayı bende yaşadım bilgisayar açılıyor bütün donanımlar gayet normal şekilde çalıştı sıkıntısız.

Sonra ekran kartını değiştirdim arkadaştan ödünç bir ekran kartı aldım denedim ve çalıştı Sorun ekran kartı kaynaklı ama ne olduğunu çözemedim garantiye gönderdim yenisini gönderdiler sorun hakkındada bir bilgi vermedeler

Ticaret lisesi mezunuyum ama aklıma birşey gelmiyor benden kaynaklı birşey olsaydı yenisiyle değiştirmezlerdi diye düşünüyorum Ekran kartını değiştir Başka bir ekran kartı ile dene veya on board olarak açmayı dene Sonucları buraya yaz

Ekran kartım zaten onboard. Ben başka işlemci taktığım da oldu bu olay

s.ileli

s.ileli

Üye
Bios guncelle o zaman bilgisayarciymossin yaparsın bssit

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
"sinyal yok" yazıyorsa ya kabloda ya monitörde sorun vardır :oke:

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
s.ileli

s.ileli

Üye
Eski iskemci ole çalışıyorsa nasil kabloda sorun olabilir

• Beğen
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
PremiumWork

PremiumWork

Üye
1- İşlemciyi takmadan önce herhangi bir önlem aldın mı ?(Statik elektriklenme gibi)
2-İşlemci fanını sökerken ayaklarına dikkat etmediysen anakartı çizmiş olabilirsin.
3-İşlemci soketinde toz falan girdiyse sıkıntı yapar.
4-Ekran kartının portunda yada monitör kablosunda toz varsa yine sıkıntı çıkarır.
5-Termal macunu iyi sıkmadıysan sorun yapabilir.
6-İşlemci fanı yerinde oynuyor mu yada fan çalışıyor mu?

- - - Eklendi - - -

Yok monitör kablosunu çıkarınca sinyal yok yazıyor. Takınca geçiyor ama ekran siyah

O zaman kabloda yada monitörde sıkıntı yok gibi :hmmm

- - - Eklendi - - -

Ben işlemcimin anakartımi desteklediğini biliyorum ben bilgisayar oluyorum iyi de anlarım. Orada sorun yok . Power 300 w. Ben pc ye işlemci dışında parça takmadım .

- - - Eklendi - - -

Ekran kartım zaten onboard. Ben başka işlemci taktığım da oldu bu olay

Sökmeden önce hangi işlemci vardı? Daha sonra hangi işlemciyi taktın?

• Beğen
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
1- İşlemciyi takmadan önce herhangi bir önlem aldın mı ?(Statik elektriklenme gibi)
2-İşlemci fanını sökerken ayaklarına dikkat etmediysen anakartı çizmiş olabilirsin.
3-İşlemci soketinde toz falan girdiyse sıkıntı yapar.
4-Ekran kartının portunda yada monitör kablosunda toz varsa yine sıkıntı çıkarır.
5-Termal macunu iyi sıkmadıysan sorun yapabilir.
6-İşlemci fanı yerinde oynuyor mu yada fan çalışıyor mu?

- - - Eklendi - - -

O zaman kabloda yada monitörde sıkıntı yok gibi :hmmm

- - - Eklendi - - -

Sökmeden önce hangi işlemci vardı? Daha sonra hangi işlemciyi taktın?

Ben işlemci almıştım pentium d onu taktım açılmadı pc onu geri gönderdim. Sonra eski işlemci pentium 4 u taktım. Yine çalışmadı.

u_cosar

u_cosar

Üye
bios kilitlenmiş olabilir bu yüzden eski işlemcini tak ve bios pilini çıkar sonra kasanın bütün elektriğini çek ekran kablosunu bile bağlama biraz bekle anakart kendini fabrika ayarlarına döndürecek sonra pili tak ve çalıştır inşallah çalışır.Yeni işlemciyi tekrar dene bu işlemlerden sonra yine yeni işlemci çalışmaz ise pili çıkar bekle bide aynı işlemleri yeni işlemci ile dene yine de olmaz ise işlemciyi ya desteklemiyordur yada işlemci arızalıdır.

- - - Eklendi - - -

pili çıkardıktan sonra bekleme süren 3-5 dk arası olsun hatta sen 10 dk bekle derim çünkü kondansatörlerde elektrik halen kalırsa bile anakart fabrika ayarlarına dönmez.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bios kilitlenmiş olabilir bu yüzden eski işlemcini tak ve bios pilini çıkar sonra kasanın bütün elektriğini çek ekran kablosunu bile bağlama biraz bekle anakart kendini fabrika ayarlarına döndürecek sonra pili tak ve çalıştır inşallah çalışır.Yeni işlemciyi tekrar dene bu işlemlerden sonra yine yeni işlemci çalışmaz ise pili çıkar bekle bide aynı işlemleri yeni işlemci ile dene yine de olmaz ise işlemciyi ya desteklemiyordur yada işlemci arızalıdır.

- - - Eklendi - - -

pili çıkardıktan sonra bekleme süren 3-5 dk arası olsun hatta sen 10 dk bekle derim çünkü kondansatörlerde elektrik halen kalırsa bile anakart fabrika ayarlarına dönmez.

:ehe:
Pc ye ne olursa olsun vga kaplosunu taktığın an sinyal yok yazısı gider. Pc kapalı bile olsa. Dene istersen

s.ileli

s.ileli

Üye
Kardes pc bilgin nedir bilmiyorum ama anakartinda enerji skkismasi var ve buju bosaltmak icin ana kart uzerindeki kopruleri sokup tersine cevirmen gerekiyor. Tabiki bu biraz profesyonellik gerektiren bir islem aksi takdirde anakartini yakabilirsin. Nette araştır ana kartta enerji sıkışmasi

Takipçi Satın Al

Üst Alt