Asus K55VD-SX640D Acill Bir Sorun

Sponsorlu Bağlantılar

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Asus K55VD-SX640D Acill Bir Sorun
Arkadaşlar Asus K55VD-SX640D laptop satın aldım. İçinde freedos kuruluydu. Bende Hemen windows7 cd si takarak kurdum. Her driver sorunsuz çalıştı. Fakat benim orijinal lisansım yok bu yüzden loader kullanıyorum. Büyük bilgisayarımda aynı loader ile aktifleşti(toplama bilgisayar). Ama bunda ne kadar loader denediysem olmadı. İnternette uefi boot felan diyor anlamıyorum. Aktifleştirmek için program istemiyorum fakat neden aktifleştiremiyorum. Bilgisayarımda efi 100mb bir disk bölümü . Depo ya d harfini veremedim mesela.Bunlar neden oluyor bir koruma felan mı var? Nasıl çözebilirim?
Birde boot optionstan ilk format atarken ''Uefi: Disk markam'' yazan seçeneğini seçmiştim boot olması için.Birde sadece diskimin yazılı olduğu yanlış hatırlamıyorsam "PG:disk markam'' seçeneği vardı.Ben bilmediğim için uefi seçmiştim.Acaba diyeri ile mi format atacaktım ?
İşletim sistemi Win7 64 Bit.

ozakin70

ozakin70

Üye
Freedos nasil kurulu oluyor zaten isletim sistemi yok demek freedos kendin yuklersin

Konuya gelecek olursak format cd ni bi kontrol et bazen basit hatalar oluyor
yukledigin isletim sisteminin ozelliklerini ogren yani 32-64bit, guncelleme almis isletim mi ilk cikan saf halimi cunku hatalu guncelleme alan isolar cok nette sonra toolkit programi var bide onla dene

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Freedos nasil kurulu oluyor zaten isletim sistemi yok demek freedos kendin yuklersin

Konuya gelecek olursak format cd ni bi kontrol et bazen basit hatalar oluyor
yukledigin isletim sisteminin ozelliklerini ogren yani 32-64bit, guncelleme almis isletim mi ilk cikan saf halimi cunku hatalu guncelleme alan isolar cok nette sonra toolkit programi var bide onla dene
Çözdüm konuyu. Yeni gelen pclerde uefi özelliği geliyormuş.Cd taktığımız zaman cd seçeneklerinde bir uefi ile format atma birde normal cd den kurulum oluyormuş.Uefiler boot u koruyormuş Loader lar boot veya bios'a bir dosya ekleyemiyorlarmış.Ben bilmediğimden boot kısmından uefi yapmışım yani o modda format atmışım.O modda açılış daha hızlı oluyor diyorlar ama bir fark yok. Normal modda kurulum yapmamışım yani. Yardımın için teşekkürler.