Pc Hiçbir Hdd'i Görmüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
Pc Hiçbir Hdd'i Görmüyor
Merhaba pc hiçbir hdd görmüyor. Açılışta None Yazıyor ve Disk Boot Failure İnsert System Disk And Press
Enter yazıyor. Bugün kasa açıkken yer oynatmıştım kasayı mavi ekran hatası verip açtığımda hdd gormeyiverdi. Anakart Modeli Gigabyte g41. Hdd Ide den sağlanıyor . Ama sata girişinden de başka hdd denedim görmüyor hep None yazıyor. Sorun nedir sizce ? anakart mi yandı yoksa

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
1.si anakart yansa ekran falan hiçbirşey gelmez. Bios dan kapanmış olabilir.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
bende bios dan tam olarak ne yapılacağını bilmiyorum. Bios hard diski göremiyor sanırsam.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
bios ayarlarını default yap bakalım

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
yaptım düzelmedi şimdi pili çıkarttım sorun donanım olmasa bari.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
hard diskin ide ise master slave ayarlarıyla oynamadın demi.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
hiçbir ayarı oynamadım kasayı oynadıktan sonra mavi ekran çıktı daha harddisk görmedi.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
jumper duşmüş olabilir

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
jumper derken hocam ?

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
jumper derken hocam ?

Ide cihazların arkasında küçük bir plastik parça olur ona jumper denir. Jumperlar master slave ayarlarini yapmak için kullanılır. Master derken yani birincil, bilgisayarın önce hangi cihaz üzerinden açılacağını karar verir. Yani senin harddisk in slave yani ikincil ise bilgisayar açılmaz. Onu birincil yapmak gerekir. Onu yapmak için harddiskin arkasında jumper vardır. Onu master tarafına takarsan bilgisayar ilk harddiski görür ve açılır.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
açıklama için teşekkür ederim ama ben o jumper le oynamadım dahî. ama çare olarak değiştireceğim. ide kablosunun anakart tarafında hafif yanık kokusu gibi birşey var anakarttaki sarı renkli ide girişine hafif koku sızmış gibi. yandı mı şimdi yani giriş yanma ihtimali varmı yani. hafif koku beni şüphelendirdi. kasayı oynadım mavi ekranı çıktı mecburen reset attım daha da görmedi harddiski .

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
yanık kokusu geldi diyorsun. Kabloda sorun olabilir. Başka ide kablosu dene .

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
tamam başka ide var deneyeceğim . inşallah ide dendir. haklısınız olabilir hic aklıma gelmedi.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Benimde ide dvdrom öyle olmuştu dedim bu dvd bozuldu.. Zaten 6 ayda bir kullaniyorum.
1 ay sonra Format attım farkettimki dvdrom sorunsuz çalışıyor. :ehe:
Windowstanda olabilir. Son çare format cd si ile açmaya çalış orda disk görünür tahminimce :oke:
Onarım yaparsın, düzelmedi formattan kurtuluş yok gibi :hmmm:

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
    Konu Sahibi
Benimde ide dvdrom öyle olmuştu dedim bu dvd bozuldu.. Zaten 6 ayda bir kullaniyorum.
1 ay sonra Format attım farkettimki dvdrom sorunsuz çalışıyor. :ehe:
Windowstanda olabilir. Son çare format cd si ile açmaya çalış orda disk görünür tahminimce :oke:
Onarım yaparsın, düzelmedi formattan kurtuluş yok gibi :hmmm:

ilgilenip yazdığınız için teşekkür ederim. İde kablosunu değiştirdim anakart ide pinin ilk 2si hafif eğikmiş . sorun eğiklik veya kablodan kabloyu değiştirdim ikinci denememle çalıştı. Ama arada tutaksızlık yapıp görmüyor.sorun şimdilik halloldu, batu ve lumiere teşekkürler ilgilenip yazdığınız için.sorun olursa tekrar yazarım.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Takipçi Satın Al

Üst Alt