Google Glass sizi kıyafetinizden tanıyacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Google Glass sizi kıyafetinizden tanıyacak.
Google Glass sizi yüzünüzden değil, kıyafetinizden tanıyacak.



Google Glass için geliştirilen ilk üçüncü parti uygulama, insanları kıyafetlerine göre tanıyabiliyor.

Duke University araştırmacıları tarafından geliştirilen, Google'ın da fon desteğini arkasına alan uygulama (PDF), insanları kıyafetlerine, ayakkabılarına, takılarına ve gözlüklerine göre tanıyabiliyor. Uygulamanın programcıları, Google Glass ile arkadaşlarınıza baktığınızda her birinin ismini görebileceğinizi söylüyor.

Programcılar, isimlerin görünmesini istemeyenlerin sadece Tweet mesajlarını paylaşabileceklerini söylüyor. Geliştiriciler, "havaalanındaki insanlar, 'taksiyi paylaşacak biri aranıyor' Tweet'ini paylaşabilirler" örneğini veriyor.

Uygulama, o an telefonlarını kullanan kullanıcıların birkaç fotoğrafını çekiyor ve bu fotoğrafları "spatiogram" adında bir dosyada saklıyor, kullanıcının "parmak izi" yakındaki akıllı ceplere yayınlanıyor. Kullanıcı, Google Glass sahibinin görüş alanına girdiğinde ekranda onu tanıtan bir ok ve bilgi görünüyor.

PivotHead kameralarıyla ve Samsung Galaxy cepleriyle yapılan testte Google Glass'ın insanların yüzde 93'ünü tanıdığını söylüyor (ön taraftan). Arkası dönük ve diğer açılardaki insanları tanıma biraz daha yavaş olsa da, başarısı yüzde 96 ile oldukça yüksek.

Programın yüz yerine kıyafetleri kullanmasının nedeni ise gizlilik. Örneğin şapkanızı değiştirmek, sizi yeniden isimsiz hale getiriyor.
 


MrTech

MrTech

Üye
Google glass cıkarsa cok sey degisecek.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
acaba bu teknoloji denilen şeyin bir gün sonu gelir mi yani başka icatlara gerek kalmayacak bir zaman olurmu
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
sonu yok gibi görünüyor hatta yeni çağ atlatacak birşey olacak ve bundan 200-300 sene sonra teknoloji çağı diye anılacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
357
hikmet366
Cevap
76
Görüntüleme
16K
gonyalı
kfahaa
Cevap
13
Görüntüleme
834
ANIL
YENİÇeri1362
Cevap
3
Görüntüleme
3K
Türe


Üst Alt