Kadayıf Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Kadayıf Tatlısı
Malzemeler
• 1 kilo tel kadayıf
• 250 gr iç ceviz
• 100 gr sıvıyağ
• 100 gr tereyağı
Şurubu:
• 4 bardak şeker
• 3 bardak su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
...
Kadayı Tatlısı Tarifi:
1- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip ateşten indirilip soğumaya bırakılır.
2- Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içinde, elle yapışık yerleri açılarak yayılıp kurutulur. Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek elle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır.
3- Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilir. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekilde serildikten sonra elle iyice bastırılır.
4- Kızgın fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir. Sonra fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır. Bu şekilde kadayıfın altı üstüne gelmiş olur. Tekrar fırına sürülüp diğer tarafı da kızartılır.
5- Fırından çıkarılıp üzerine şurubu dökülür.
Not: Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan daha sıcak olmalıdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: iyavuzoz


iyavuzoz

iyavuzoz

Üye
:tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
4
Görüntüleme
497
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
435
Baydırman
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
604
Haydar
Hıqh_VoLTaqe27
Cevap
12
Görüntüleme
2K
Van Hohenheim


Üst Alt