Samsung nVidia Watt Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LifeAfterDeath

LifeAfterDeath

Üye
    Konu Sahibi
Samsung nVidia Watt Sorunu
Sorunu çözdüm. Laptopum 90 Wattlık adaptör isterken T ile başlayan SA ile biten ismi lazım olmayan yer 60 Wattlık adaptör vermiş. İnşallah "sadece adaptörü" değiştirebilirler :off:

Öncelikle merhaba. 4 gün önce Samsung NP300V5A-S08TR adlı laptopu aldım. Benim sorunum windows derecelendirmesinde ve nVidia ile oynana oyunlarda bilgisayarın adaptörle bağlantısının kesilmiş gibi olması. Ben adaptörden gelen wattın az olduğunu düşündüm (90 watt sanırım) ve bilgisayarım oyunlarda bu seviyeyi geçince pile geçiyor yani adaptörü yok sayıyor. O seviyeyi geçtiğini samsungun kendi programıyla gördüm. Sizce sorun tam ne olabilir? Yarın bu olay gerçekleşirken video çekip koyacağım. Sistem özellikleri : intel core i7 2.2 to 3.1 ghz işlemci 4 gb ram 500 gb hdd nVidia 520 mx 1gb 900 mhz ekran kartı.

Video:

[video=youtube;29VENU3gGDU]http://www.youtube.com/watch?v=29VENU3gGDU[/video]

Gpu-Z Resimleri

nVidia

nVidia

İntel(entegre kart)

İntel

aakmann

aakmann

Üye
bence sen bilgisayarı geri götür fazla kurcalama bişey olursa sorun çıkabilir .s

LifeAfterDeath

LifeAfterDeath

Üye
    Konu Sahibi
bence sen bilgisayarı geri götür fazla kurcalama bişey olursa sorun çıkabilir .s

Çok önemli bir şey olduğunu sanmıyorum temassızlık gibi çünkü sadece ekran kartını çok fazla zorladığımda oluyor.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ne oluyor ben anlayamadım..
nvidia oynuyorsun çok zorlayınca intel HD ye mi geçiyor ?

LifeAfterDeath

LifeAfterDeath

Üye
    Konu Sahibi
ne oluyor ben anlayamadım..
nvidia oynuyorsun çok zorlayınca intel HD ye mi geçiyor ?

Hayır nVidia ile oynarken yani çok zorlayınca adaptörün bağlantısı kesilmiş gibi oluyor pilden yemeye başlıyor pil de %20 den az ise tamamen kapanıyor bilgisayar sanki elektrik kesilmiş gibi. ve Windows derecelendirme yaparken Directx10 derecelendirmesinde de aynı şey oluyor. Şu an video çekiyorum.

İlk konuya videoyu ekledim.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
hııı anladım :)
fişe takılı olmasına rağmen pilide azaltmaya başlayınca iptal oluyor.
güç yönetiminde yüksek performans değilde samsung için ayarlanmış olanı seçip denedin mi ?

yada bataryayı çıkartıp sadece adaptör ile kullanırken denedin mi ?

LifeAfterDeath

LifeAfterDeath

Üye
    Konu Sahibi
hııı anladım :)
fişe takılı olmasına rağmen pilide azaltmaya başlayınca iptal oluyor.
güç yönetiminde yüksek performans değilde samsung için ayarlanmış olanı seçip denedin mi ?

yada bataryayı çıkartıp sadece adaptör ile kullanırken denedin mi ?

Evet denedim ama işlemci hızı vb. ne kadar düşük ve güç tasarruflu olursa olsun işe yaramadı. Sadece adaptör ile de denedim biraz önce direk kapanıyor elektrik kesilmiş gibi. Bana adaptörde bir sorun var gibi geliyor.

Adaptörde ve bilgisayarda yazan elektrik ile ilgili şeyleri aynen yazıyorum :

Adaptör:

INPUT: 100-200V~1.5A(1,5A),50-60Hz
OUTPUT: 19V---3.16A(3,16A)

Bilgisayar:

INPUT:
19V---4,74A 90W
19V---4,74A 90W
19B---4,74A 90Bt

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yazana bakılırsa evet adaptör yanlış olmuş.

adaptörün 4.74 amper olması gerekiyor.

3.16 amperde 19x3.16 dan 60 watt yapar. normalde 90 watt olması gerekir. :oke:

LifeAfterDeath

LifeAfterDeath

Üye
    Konu Sahibi
Resimlerini de ekliyim dedim olayın kesinleşmesi için; (Soldaki notebook sağdaki adaptör)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Aynen oyle adaptor yanlıs olmus.

LifeAfterDeath

LifeAfterDeath

Üye
    Konu Sahibi
Her şey için :tşk: fakat Teknosa ya başvurdum, bu adaptörün uygun olmadığını Teknosanın bildiğini fakat Samsung'un pek umrunda olmadığını söyledi. Bir kaç kanun falan saydı ve bilgisayarımın aynı sorun ile 3 kez servise gönderildiğini söyledi. Peki ben bu uyumsuz adaptörü kullanmaya devam edersem çok büyük sorunlar olur mu? Bu sorun zaten en fazla 2 saniye sürüyor sonra düzeliyor pek de önemli değil aslında.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
düşük amperde olmasının bir zararı olmaz ancak. videodaki gibi olur.
yada piyasadan uygun adaptör alabilirsin. ama kaliteli birşey almak durumundasın.
yazandan fazla veya az voltaj verirse bataryanın ömrü çok cabuk biter..
amperi zaten 4.74 olmalı.

LifeAfterDeath

LifeAfterDeath

Üye
    Konu Sahibi
Tamam teşekkür ederim gerek yok zaten adaptörün bılgisayara takılan yeri çabuk kırılıp temazsızlık yapacak gibi görünüyor çok sağlam değil bozulunca yenisini alırım aynı volt ve amper değerinde. Yenisi için türk malı Tunçmatik var otomatik voltaj ayarlayan onu tavsiye eder misiniz?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Tamam teşekkür ederim gerek yok zaten adaptörün bılgisayara takılan yeri çabuk kırılıp temazsızlık yapacak gibi görünüyor çok sağlam değil bozulunca yenisini alırım aynı volt ve amper değerinde. Yenisi için türk malı Tunçmatik var otomatik voltaj ayarlayan onu tavsiye eder misiniz?
kullanmadıgım için birşey diyemem..
4 yıldır aynı şarj aletini kullanıyorum hala sıfır gibi :ehe
temiz kullanırım ben

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt