Ramazanda Alkolsüz Bira İçmek

Sponsorlu Bağlantılar

Revengeful

Emekli Yönetici
istediği kadar alkolsüz Olsun bunların hepsi insanları normal biraya teşvik etmek için. Aynı bir ara çıkartılan ve yasaklanan buharlı sigara gibi. Alan kendini kandırıyor. Satan kandırdım sanıyor. Fakat farkında değiller ki çok pis birşeyin içerisindeler. Alkolsüz olanı içen bile...
Acaba alkollüsü nasıldır diye meraklandırıyor insanı..

Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap

demek istiyorum ki içkinin haram olduğunu bildiği halde içene kolanın ne zararı olabilir ki!

- - - Eklendi - - -

yırtmışın desem doğru bir deyim olur mu?

Sadece coca colada mı var? Pepsi ile cola turkada da var mı ?

TheMadness

TheMadness

Üye
Ben alkolsüzünü bile içmiyorum. Kola için su için başka içecek mi yok

LeoFrankLy

LeoFrankLy

Üye
Bira içiceksin madem niye alkolsüzünü içiyorsun :) ne gerek var yani alkollusude bira alkolsuzude

greenmile

greenmile

Üye
bira içeceksen adam gibi içeceksin bira haramsa hiç içmeyin madem canınız istiyor gidin için ben bu şekilde düşünüyorum.Üreticiler de aynı şekilde yok helal bira yok o yok bu yok şu bence gereksiz.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

İnsanların içlerinde yasakları özellikle çiğneme içgüdüsü vardır :) Yapma dersin ama beyin onu "yap" algılar ve yapar.

işte biz buna nefis diyoruz

- - - Eklendi - - -

kola ve gazozlarda da alkol var

le colada da var mı :ehe

- - - Eklendi - - -

Ekmekte de alkol var

şu yorumumu hatırlatayım dedim.

ona bakarsan bazı meyvelerde de var çok yiyip kafa yapabiliriz :oke:

Türe

Türe

Üye
Meyvelerde doğal olarak var yani Allah vergisi. Biz beşeri şeylerden bahsediyoruz. Ben ekmek yemiyorum benm içni yine sorun yok :ehe

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Mayalama sonucu belli bir oranı aşmayan yiyecek ve içeceklerde olan alkol haram olmaz. Kefir gibi.

İçinde doğal olarak alkol bulunan yiyecek ve içecekleri yemek de helaldir. Meyveler gibi.

İçine çözelti olarak alkol katılanları ilaç ve tedavi maksadı olmaksızın kullanmak ise dinen sakıncalıdır. Çözücü olarak katılan alkol ise, bu alkol değişikliğe uğramadığı için o içeceği içmek helal olmaz. Eğer alkol dışında helal bir çözücü kullanıldıysa helal olur.

Türe

Türe

Üye
Mayalama sonucu belli bir oranı aşmayan yiyecek ve içeceklerde olan alkol haram olmaz. Kefir gibi.

İçinde doğal olarak alkol bulunan yiyecek ve içecekleri yemek de helaldir. Meyveler gibi.

İçine çözelti olarak alkol katılanları ve tedavi maksadı olmaksızın kullanmak ise dinen sakıncalıdır. Çözücü olarak katılan alkol ise, bu alkol değişikliğe uğramadığı için o içeceği içmek helal olmaz. Eğer alkol dışında helal bir çözücü kullanıldıysa helal olur.

şimdi o zaman kola ve gazoz serbest öyle mi ?

besim.farhan

besim.farhan

Üye
yahu sanki ramazanda içmek günah diğer günler helal! Allah birtek ramazanda günah yazdırmıyor heran her saniye kayıtlar tutuluyor! Ehli iman bira lafından bile hoşnut değildir kaldı ahde ALKOLSÜZ OLANI ALACAKTA IÇECEK DE....!!!

- - - Eklendi - - -

İçine çözelti olarak alkol katılanları ilaç ve tedavi maksadı olmaksızın kullanmak ise dinen sakıncalıdır. Çözücü olarak katılan alkol ise, bu alkol değişikliğe uğramadığı için o içeceği içmek helal olmaz. Eğer alkol dışında helal bir çözücü kullanıldıysa helal olur.

müslüman adam Allah'ın rızası için birşeylerden geçebiliyorsa muslumanliginı kanıtlar.. Alkolsüz bira, kola gazoz.. Şunları içmeyinad ölürmuyuz hasta mi oluruz sakat mi kalırız Allah aşkına.. Ne gerek var......

süper nova

süper nova

Üye
yahu sanki ramazanda içmek günah diğer günler helal! Allah birtek ramazanda günah yazdırmıyor heran her saniye kayıtlar tutuluyor! Ehli iman bira lafından bile hoşnut değildir kaldı ahde ALKOLSÜZ OLANI ALACAKTA IÇECEK DE....!!!
Harika yorumladınız tebrik ediyorum doğrusu yazdıklarınız çok açık ve anlaşılır bir şekilde olması gerekeni ifade ediyor.