Otobüsteyken Zıplamak :))

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
içindemi zıplyrsn dışındamı :d: :d:

• Beğen
Tepkiler: Enes

BerivanAkagunduz

Üye
    Konu Sahibi

atmoster ile rüzgar aynı şeyler değiller ki :) Rüzgarın oluşumu biraz farklıdır ısınan havanın atmosferin dışına çıkamaması ile yeryüzünde basınçtan dolayı yayılmasına rüzgar denir :) Atmosfer rüzgarıda döndürüyor.Rüzgarın kendi hızı saatta 50 km ise dünyanın hızınıda eklersek saatte 1650 km yapar.Yani rüzgar daha hızlı değil :)

- - - Eklendi - - -

Zaten atmosfer dünya ile dönmese o zaman yeryüzünde saatte 1600 km hızla fırtına ve rüzgarlar olurdu yaşam olmazdı :)

Iyice kafam karıştı zorlamamak gerek fazla :)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Yapılmış bir denye vardı googlede bulamadım şimdi bir kavonozu hasas tarezide tartıyorlar
sonra bu kavonozun içine canlı sinek koyunuluyor sineklerin habada asılı durup uçuyorlar
kapagı kapatıldıgında kavonuzun agırlıgı artımış oluyor

- - - Eklendi - - -

haha buldum denye buydu işte http://www.yonelimegitim.com/?&Bid=418487&/Kavanozdaki-Sineklerin-A%C4%9F%C4%B1rl%C4%B1klar%C4%B1

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye

atmoster ile rüzgar aynı şeyler değiller ki :) Rüzgarın oluşumu biraz farklıdır ısınan havanın atmosferin dışına çıkamaması ile yeryüzünde basınçtan dolayı yayılmasına rüzgar denir :) Atmosfer rüzgarıda döndürüyor.Rüzgarın kendi hızı saatta 50 km ise dünyanın hızınıda eklersek saatte 1650 km yapar.Yani rüzgar daha hızlı değil :)

- - - Eklendi - - -

Zaten atmosfer dünya ile dönmese o zaman yeryüzünde saatte 1600 km hızla fırtına ve rüzgarlar olurdu yaşam olmazdı :)

Atmosfer basıncını hiç düşünmüyorsunuz. hani bir yerimiz kesilidiginde kanar işte buna atmosfer basıncı neden
olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt