Modemden Anlayan Gelsin!

Sponsorlu Bağlantılar

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Modemden Anlayan Gelsin!
Daha yeni istanbuldan yeni gelen modemim yine bozuldu, daha öncede wlan ışığı yanmamaya başlamıştı, sonra herşeyi denedim ama bu sefer sadece power ışığı yandığı için, şirketi aradım, bize kargoyla gönderin dediler neyse geri geldi, birkaç gün kullandım, dün akşam kardeşim çalıştırmış yine wlan ışığı yanmıyormuş, bende lan kablosunu taktım (dejavu yaşadım). yine modemi yapılandır dediğimde işte ağda sorun var ethernet kablonuzu takın yada resetleyin uyarısı alıyorum..

daha önce de aynı şeyler oldu, resetlemiştim ve tüm ışıkları gitmişti. bilen varsa lütfen yardım etsin!!!

Modemim: Huawei HG521

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Video işine yaramazsa resimlide eklerim modem ara yüzüne girerek portları aç ve kablosuz ayarlarını yap düzelir umarım. [video]http://www.adslteknikservis.com/huawei_hg521_vidyo.asp[/video]

• Beğen
Tepkiler: SHS
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Video işine yaramazsa resimlide eklerim modem ara yüzüne girerek portları aç ve kablosuz ayarlarını yap düzelir umarım. [video]http://www.adslteknikservis.com/huawei_hg521_vidyo.asp[/video]
sağol ilgilendiğin için resimli eklesen daha iyi olur, şuan videoyuyu izleyemem.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
1.Adım : İlk Olarak Huawei HG-521 Kablosuz ADSL Modem arayüzü ve kurulum sayfasına ulaşmak için web tarayıcınızın(İnternet Explorer, Mozilla, Chrome vb.) adres satırına tırnak içindeki “192.168.1.1” yazarak Enter tuşuna basın ve modeminizin arayüzüne ulaşın. Eğer karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi bir sayfa çıkmadıysa kablo bağlantılarınızı kontrol ediniz.
Huawei HG-521 Kablosuz ADSL Modem

Giriş Yaptıktan Sonra Huawei HG-521 Kablosuz Adsl Modem Arayüzü giriş ekranı aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi karşınıza gelecektir. Modem ayarlarınıza giriş yapabilmek için Kullanıcı adı kısmına küçük harflerle “admin” yazın. şifre kısmına ise modeminizi eğer bir ttnet abone merkezinden aldıysanız şifrenize yine küçük harflerle “ttnet” yazın.
Huawei Adsl Modem Kullanıcı Adı ve Şifre

Eğer yukarıdaki ekrandan devam edemiyorsanız ve şifre kısmını boş geçmeniz veya “ttnet” olarak girmenize “yanlış şifre” uyarısı veriyorsa muhtemelen daha önce ADSL Modem şifrenizi değiştirmiş olabilirsin.

Başarıyla Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi Huawei HG-521 Kablosuz modem arayüzüne ulaşmışsınız demektir. Karşınıza çıkan ekranda isterseniz mevcut şifreniz olan “ttnet” i değiştirebilir veya “Değiştirmeden Geçiniz” linkine tıklayarak ayarlar kısmına ulaşabilirsiniz. Artık modem ayarlarınızı yapapabilirsiniz.
Artık Huawei HG-521 Kablosuz adsl Modem Kurulum ve Ayarları için arayüze eriştiniz.
Huawei HG-521 Kablosuz ADSL Modem Kurulum

Yuklarıdaki Resimde Görüldüğü gibi karşınıza Huawei HG-521 Kablosuz adsl modem kolay kurulum ekranı gelmiş bulunuyor.

1. ADSL Ayarları Kısmındaki “Bağlantı Tipi” Kısmı PPPoE Seçili olmalıdır.
  2. VPI/VCI Değerleri ise 8/35 Olmalıdır
  3. Aşağıdaki yönergelere göre ADSL Kullanıcı Adınızı ve ADSL Şifrenizi giriniz.
Resimdeki alanda Abonesi olduğunuz ADSL Servis sağlayıcısının size vermiş olduğu kullanıcı adınızı ve şifrenizi doğru şekilde (Türkçe karakter kullanmadan) girmeniz gerekmektedir. Eğer kullanıcı adı veya şifrenizi bilmiyorsanız, sözleşme nüshanıza bakabilir veya hizmet aldığığınız servis sağlayıcının müşteri hizmetlerine bağlanarak bilgilerinizi edininiz. (TTnet : 4440375 SmileADSL : 4443375)
ADSL kullanıcı Adınızı Doğru şekilde girmek için, Eğer TTnet ADSL Kullanıyorsanız (Eğer ttnet kısmı otomatik olarak yoksa) xxx@ttnet şeklinde, SmileADSL kullanıyorsanız [email protected] şeklinde girmeniz gerekmektedir.
Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra Ekranın Altı Kısmındaki UYGULA Düğmesine basarak işleminizi başarıyla tamamlayabilirsiniz.
Kullandığınız modem Huawei HG-521 Kablosuz modem olduğu için Modeminizin Kablosuz güvenlik (şifre) ayarlarınızı da yapmak gereklidir.Kablosuz ağınıza şifre vermezseniz tüm ayarlar doğru olmasına rağmen internete bağlanamayabilirsiniz veya internet güvenliğiniz tehlikede olabilir.
Huawei HG-521 ADSL Modem Kablosuz Bağlantı Güvenliği (şifre) işlemleri :
Huawei Kablosuz Adsl Modem Wireless Şifre Ekleme ve Değiştirme

Bulunduğunuz mevcut Sayfada Huawei hg-521 ADSL modeminizin Kablosuz Bağlantı Güvenliği ve Şifre işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.

• İlk olarak Kablosuz Ağınıza bir isimveriniz. Diğer Kullanıcılar sizin modeminizi o isimle göreceklerdir. Örneğin “karizmatikmodem”
  • Bir şifreleme yöntemi yani Güvenlik Seviyesi Seçin: WPA-PSK Önerilir
  • Türkçe karakter kullanmadan bir şifre oluşturun. Aşağıdaki “Düşük”, “Orta”, “Yüksek” ibareleri olusturduğunuz şifrenin ne derece kuvvetli ve etkili bir şifre olduğunu size göstermeye yarar.
Kablosuz ayarları resimde görüldüğü gibi düzenleye bilirsin.

ek olarak Huawei HG521 adsl modem port açmak için:

Port yönlendirmenin çalışabilmesi için bilgisayarınıza sabit ip adresi tanımlamalısı.

• Beğen
Tepkiler: SHS
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler, tekrar deniycem ama zaten bu sayfa gelmiyor, lan kablosunu takınca sınırlı bağlantı diyor, bağlantıda bi sorun var..

Takipçi Satın Al

Üst Alt