Nokia C7-00 (kullanıcı yorumu)

Sponsorlu Bağlantılar

yarbay58

Üye
beyaz c7 de kirlenme ve cizilme olasığı daha yüksek olduu için siyah olması daha avantajlı.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
hayırlı olsun...

honeylife

Üye
SAKIN ALMAYIN!!!
Nokia C7 nin özelliklerini ilk okuduğumda hemen almak istedim ve ertesi gün aldım. Ama ne yazıkkı kutudan arızalı çıktı ve bugün tam 3 ay oldu telefonu alalı ama 15gün ancak kullanabildim. Nokia arızalı sattığı ürünü 3 aydır değişmedi. Onarıp yolladı aynı arıza devam ediyor. Şikayet sitelerine bakarsanız N8 ve C7 telefonlarda ne kadar çok kutusundan arızalı çıktığını ve Nokia'nın umursamadığını açıkca görürsünüz. Ama ben şanslıyım telefonum arızalı çıkmaz, arıza yapmaz diyorsanız alın o zaman, sizin için telefon özelliklerinden bahsedeyim. Telefonun ön görünümü çok şık, arkası değil. Dokunmatiği Iphone'a yakın ama onun gibi değil! Dik konumda yazı yazarken qwerty klavye açılmıyor sürekli yan çevirmek gerekiyor bu kullanışsız. Ana ekranda menü yerleşimleri çok kullanışlı ama uygulamalar açıkken şarjı çok çabuk yiyor. Uygulama kısayolları ne yapsanızda Iphone'daki gibi düzenli durmuyor biri küçük biri büyük duruyor, bu sinir bozabiliyor bazen. Telefon nete girilmedikçe normal konuşmayla 24 saat şarj süresi sunuyor ama nette çok gezinirseniz 4-5 saatten fazla görmüyorsunuz, telefonu modem olarak kullnırsanız 1-2 saat maksimum dayanabiliyor şarjı. Kaydettiğiniz her videoyu ve resmi anında galeride göstermesi pek kullanışsız(Gizli saklınız olamıyor). Sitelerin çoğunu açıyor ama hepsini değil! Nokia'da uygulamalar Iphonu 4-5 ay geriden takip ediyor hatta bazen 1 sene. Telefon nette gezinirken bazen bir anda netten çıkıp ana ekranda bulabiliyorsunuz kendinizi, bu sorunun neden kaynaklandığını çözemedim. Arasıra donmada 5800'dan pek farklı değil. Fm transmitter özelliği oldukça güzel. Video oynatıcısı coğu codec'i oynatıyor ama hala oynatamadıkları var. Pc'den ve araçtan usb aracılığıyla şarj oluyor. Yakın fotoğraf çekimleri başarısız. Açıkcası paranız bolsa Iphone 4 den şaşmayın derim. Bu telefon onun çok gerisinde ve Nokia'nın bu tüketici politikasıyla arızalı çıkarsa bende olduğu gibi elinizde kalır telefon :( Ofis dosyalarını açıp görebiliyorsunuz ama değiştiremiyorsunuz, paralı uygulama satın almanız gerekiyor, bu bir dezavantajı. Çoklu dokunmatik ekranı Iphone gibi telefonun her yerinde kullanılmıyor! Sadece kendi browser'ında. Haritalarda kullanamıyorsunuz! menülerde de!!

hoss

hoss

Üye
gecmiş olsun kardeş

kömürkenti

kömürkenti

Üye
iyi de c7 herkesin elinde var

snowsaint

Üye
öncelikle sorun yaşamayan arkadaşlara hayırlı olsun. yaşayan arkadaşlara da geçmiş olsun :)
benim gibi tereddütte kalan arkadaşlar için "iphone 4 vs nokia c7" karşılaştırmasını çok güzel yapan bir site buldum. umarım işinize yarar..
linke güven olmaz diyip, özetle hangi telefonun hangi konuda ağır bastığını yazmak istiyorum..
Ekran çözünürlüğünde; iPhone 4
Kullanılan ekranda; Nokia C7
Konuşma süresinde; iPhone 4
Açık kalma süresinde(şarj); Nokia C7
İşlemci hızında; iPhone 4
RAMde; iPhone 4
Dahili hafızada; iPhone 4 (ancak C7 harici hafıza(32GB) destekliyor)
Kamera çözünürlüğünde; Nokia C7
Kamera flashında; Nokia C7
Java & Video Arama & HSCSD & Radio; yalnızca Nokia C7 de var
Uyumlu şebekelerde; Nokia C7
Bluetooth; Nokia C7
EDGE & GPRSde; Nokia C7
bunların dışında eni,boyu,yüksekliği,ağırlığı vs. birbirlerine karşı değişmeli olarak iyiler :)
son olarak, en önemli karşılaştırma Fiyat konusunda; Nokia C7

kendi görüşüm Nokia C7 > iPhone 4

cehili

cehili

Üye
Nokia E7-00 modelini duyan bilen var mı? 1.800-2.000 arası fiyatı değişiyor bu nasıl bir telefondur ?

hoss

hoss

Üye
Nokia E7-00 modelini duyan bilen var mı? 1.800-2.000 arası fiyatı değişiyor bu nasıl bir telefondur ?
fiyatını hak etmeyen bir telefon , işlemci hızı düşük , rami düşük , ekran çözünürlüğü düşük ,kamerasında otofokus ve makro gibi önemli özellikleri yok , tavsiye etmem

cehili

cehili

Üye
fiyatını hak etmeyen bir telefon , işlemci hızı düşük , rami düşük , ekran çözünürlüğü düşük ,kamerasında otofokus ve makro gibi önemli özellikleri yok , tavsiye etmem
O özelliklere bu fiyat neden verilir anlamış değilim :S

kivanerd

Üye
1 hafta önce aldığım Nokia C7 telefonun üzerine biraz su döküldü. Telefonun sesinde bir düşme oldu. Teknik servise götürüldü ve ertesi günü telefon hiç çalışmaz bir şekilde tamir edilemiyor diyerek geri verildi. Daha önce de telefonlarımıza su dökülmüştü ve tamir edilmişti. 1000 TL ye satılan bir telefon tamir edilemiyor. Demekki bu telefonu almamak gerekiyor. Teknik servisleri yetersiz. Madem tamir edemiyorlar yenisini vermeleri gerekirdi. Telefon yepyeni toplasanız en fazla 10 konusma yapılmıştır.
Kimseye NOKIA C7 almasını tavsiye etmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: hoss

mykill77

Üye
06 Nisan2011 tarihinde Nokia C7-00 telefon aldım fakat telefonum kendi kendine açılıp kapanmaya başladı ve sürekli olarak donuyor. Bayiye gittiğimde ise yazılım yükleriz düzelir dediler. Fakat Yazılım yüklendikten sonra telefonu elime alır almaz sorun devam ediyor her 5 dakikada bir kapanıyor tüketici derneğine şikayette bulundum maximum 3 ay içinde çözüm bulunur dediler ama 3 ay kadar beklicek zamanım yok iadesini talep ediyorum telefondan çok soğudum elime alır almaz sorun çıkardı servis fişi filan herşey elimde Nokia Club 2 günlük telefonu servise tamire gönderin diyor ama 2 günlük telefonu servise niye gönderiyim tamir görmüş telefon kullanmak istemiyorum acil yetkililere burdan sesleniyorum... Nokia'dan bunu beklemezdim müşteri mennuniyeti sıfır !!!

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
:oke:Hayırlı olsun...

gaddarno

Üye
ya arkadaşlar şu nokıyaya bu kadar para veriyonuz karşılığı hep hüsran çin telefonları bile bunlardan iyi yanlış anlamayın telefon satıcısı veya bi firmayla hiç ilgim yok yorumları okudukca sinirlerim bozuldu yazdım 900 veya 1000 lira telefona para vermek ge.......ze.....başka bişey değil ne demek istediğimi anlayan anlar....

hoss

hoss

Üye
ya arkadaşlar şu nokıyaya bu kadar para veriyonuz karşılığı hep hüsran çin telefonları bile bunlardan iyi yanlış anlamayın telefon satıcısı veya bi firmayla hiç ilgim yok yorumları okudukca sinirlerim bozuldu yazdım 900 veya 1000 lira telefona para vermek ge.......ze.....başka bişey değil ne demek istediğimi anlayan anlar....
aynen öyle dostum :oke:

Dj_iBoLee

Dj_iBoLee

Üye
Evet arkadaşlar bugün c7 aldım 910 lira genpa konuyu c7 alma konusunda ikilemde olanlar için açtım. Öncelikle artılarını söylim bazıları c7 de donma olduğunu ve çok kastığını söylemişti şunu söylim hiç kasma ve donma yok telefonda alır almaz yazılımını güncelledim özellikle uygulama açışları ve geçişler çok hızlı 680 mhz küçümseyenler bence halt etmiş. Fotoğraf kalitesi mükemmel birine tuttuğun anda yüz tanıma özelliği devreye giriyor. 3 tane kişiselleştirilebilen ev ekranı cabası tabi ekstra olarak sosyal ağlarla entegre otomatik posta ve twit alması süper ve yatay olarak kullanılabilmesi ses kalitesi şöyle özetlenir. Az ama kaliteli bi sesi var. Web tv sandığımdandj müthiş bi şeymiş cnn, E!, youtube, naegeo, movies, programlarıyla hER türlü video ve film izlenılebiliyo ve indiriliyo aynı ekrandan facebook ve twitter girip fotoğraf video paylaşabiliyosun ikinci kamerası inanılmaz kalitede 640 x 480 px hakkını veriyo kasası en büyùk özelliği parlak paslanmaz metal ve camdan amoled kapasitif ekran eksiklikleri ise en başta otofokus olmayışı ve tek hoperlôr tabi hdmı çıkışı da olsa iyi olurdu hız konusu tartışılmAZ symbian yettiği kadarını koymuş göz boyamamış son son sözüm ben herkezin elinde olan bi telefon istemiyorum diyosanız c7 tam size göre...

N79 u dene :D

inter_cyber

Üye
Nokia kalitesini yerlere kadar düşürmeye devam ediyor. Bozuk çıkan telefonları ve sadece yazılımla düzeltilebilecek sorunlar için servise giden ve bir sürü donanım arızasıyla geri gönderilen telefonları vs vs vs. Saymakla bitmez.

Durum diğer markalarda nedir bilmem ama Nokia'nın servislerinin beş para etmez olduğunu çok iyi bilirim. Telefonunuz arıza yaptıysa parasını verin başka yerde adam akıllı yaptırın. Ben telefonumu yolladım. Şarj problemi, fm verici yayın seviyesi ve bir kaç yazılımsal sorun nedeniyle. Telefon tami edilmiş olarak geldi FM vericisi tamamen devre dışı kalmıştı, kamerası bir kaç denemede anca çalışıyordu. Bir kere daha yolladım daha beter olarak geri geldi. Bu sefer teleservis adındaki servisine yolladım. Hani diğeri(kvk) iyice bozdu belki bunlar düzeltir diye. İçine sorunlarını yazdım, adam akıllı test edin diye not düştüm. Telefonu yaptık diye yolladılar denemek için birisini aradım ooooo hoparlörün yerinde yeller esiyor. Bu seferde hoparlörü bozmuş yollamışlar. Bir sürü para ver al, sonra da rezillik çek. İletişim amaçlı cihaz üreten bir firmanın cihazları servislerde ömürlerini tamamladıkları için amaçlarını yerine getirmekten aciz kalıyorlar. Telefonumu değiştirsinler diye baskı yaptım (N86), değiştirsinler hemen satıp yerine iphone alacağım. Nokia bendeki 12 yıllık liderliğini bitirdi. Bundan sonra yanına bile yaklaşmam.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve hoss
J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
hayırlı olsun ...

kozgel

kozgel

Üye
Kardeş hayırlı olsun bende C7 aldım ve resmen duygularıma tercüman olmuşsun , kesinlikle harika bi telefon.Herkez yazmış donuyor kasıyor bilmem ne , alalı bir hafta oldu ve telefonun tüm özelliklerini kullandım,güncellemelerini yaptım program,oyun,tema yükledim nazar değmesin :D bir kere takılmadı.
Bende Siyah C7 aldım ama beyaz daha hoş gelmeye başladı :D Kasa değişimi yapılabiliyomu ?

kardeş sana da hayırlı olsun ben de iki gün önce aldım gerçekten de donma kasma vb hiçbirşey yok harika bir cihaz maşallah diyelim :d

----------Eklendi @ 14:56:32 ---------- Yazıldı @ 14:40:56 ----------

SAKIN ALMAYIN!!!
Nokia C7 nin özelliklerini ilk okuduğumda hemen almak istedim ve ertesi gün aldım. Ama ne yazıkkı kutudan arızalı çıktı ve bugün tam 3 ay oldu telefonu alalı ama 15gün ancak kullanabildim. Nokia arızalı sattığı ürünü 3 aydır değişmedi. Onarıp yolladı aynı arıza devam ediyor. Şikayet sitelerine bakarsanız N8 ve C7 telefonlarda ne kadar çok kutusundan arızalı çıktığını ve Nokia'nın umursamadığını açıkca görürsünüz. Ama ben şanslıyım telefonum arızalı çıkmaz, arıza yapmaz diyorsanız alın o zaman, sizin için telefon özelliklerinden bahsedeyim. Telefonun ön görünümü çok şık, arkası değil. Dokunmatiği Iphone'a yakın ama onun gibi değil! Dik konumda yazı yazarken qwerty klavye açılmıyor sürekli yan çevirmek gerekiyor bu kullanışsız. Ana ekranda menü yerleşimleri çok kullanışlı ama uygulamalar açıkken şarjı çok çabuk yiyor. Uygulama kısayolları ne yapsanızda Iphone'daki gibi düzenli durmuyor biri küçük biri büyük duruyor, bu sinir bozabiliyor bazen. Telefon nete girilmedikçe normal konuşmayla 24 saat şarj süresi sunuyor ama nette çok gezinirseniz 4-5 saatten fazla görmüyorsunuz, telefonu modem olarak kullnırsanız 1-2 saat maksimum dayanabiliyor şarjı. Kaydettiğiniz her videoyu ve resmi anında galeride göstermesi pek kullanışsız(Gizli saklınız olamıyor). Sitelerin çoğunu açıyor ama hepsini değil! Nokia'da uygulamalar Iphonu 4-5 ay geriden takip ediyor hatta bazen 1 sene. Telefon nette gezinirken bazen bir anda netten çıkıp ana ekranda bulabiliyorsunuz kendinizi, bu sorunun neden kaynaklandığını çözemedim. Arasıra donmada 5800'dan pek farklı değil. Fm transmitter özelliği oldukça güzel. Video oynatıcısı coğu codec'i oynatıyor ama hala oynatamadıkları var. Pc'den ve araçtan usb aracılığıyla şarj oluyor. Yakın fotoğraf çekimleri başarısız. Açıkcası paranız bolsa Iphone 4 den şaşmayın derim. Bu telefon onun çok gerisinde ve Nokia'nın bu tüketici politikasıyla arızalı çıkarsa bende olduğu gibi elinizde kalır telefon :( Ofis dosyalarını açıp görebiliyorsunuz ama değiştiremiyorsunuz, paralı uygulama satın almanız gerekiyor, bu bir dezavantajı. Çoklu dokunmatik ekranı Iphone gibi telefonun her yerinde kullanılmıyor! Sadece kendi browser'ında. Haritalarda kullanamıyorsunuz! menülerde de!!

ben de c7 kullanıyorum alır almaz yazılımını güncelledim ve çok şükür hiç sorun yaşamadım sen sorun yaşadın diye cihazı kötülüyorsun ya o beğendiğin 2 milyarlık ipohone4 daha yeni 5 megapiksel ve flaş destekli model olarak çıktı c7 on abin basar tutturmuşsunuz bir iphone 2milyar para veriyorsunuz ne için bir iki uygulama için mi sana bir şey söyleyeyim mi internette araştır görürsün iphone senin beğenmediğin nokianın patentlerini çalıyo ve o çok övdüğün iphoneda kullanıyo şimdi de samsungu mahkemeye veriyormuş iphone 4ü kopyalıyo diye yahu iphone4 5mplik flaşlı kameralı bir de uygulama mağazası var ama samsung 1.4 gigahez işlemci 8mp kamera 1080p hd video 21mps internet hızı sunuyo bu iphonun hangi modelinde var ama işte bilmiyorsunuz gidip iki milyar veriyorsunuz ne için nokiadan çaldığı patentli uygulamalar için ekran falan da hikaye nokia e6 daki ekran iphone 4 le aynı piksel sayısında ve netliğinde git araştır hepsini gör ya da telefon diyorsan da samsung galaksi s plus ya da galaksi s2 de ki verdiğin paraya değsin

----------Eklendi @ 15:02:54 ---------- Yazıldı @ 14:56:32 ----------

arkadaşlar size tavsiyem türkiyeden teknolojiyi takip edip yorum yapmayın yurt dışından takip edin gerçekleri görün bazı arkadaşlar anlamadan bilmeden yorum yapıp telefon alacak arkadaşlara yanlış bilgi veriyorlar lütfen bir cihazı kullanmadan o cihazla ilgili yorum yapmayalım yapacaksak da diğer arkadaşlara yardımcı olalım ayrıca bir cihazla ilgili birilerinin sorun yaşıyor olması o cihazın alınmaması anlamına da gelmez bize düşen doğru çözümlerle doğru yönlendirmeleri yapmaktır bu arada ben kimsenin avukatlığını da yapmıyorum sakın beni yanlş anlamayın amacım sadece yardım isteyenlere yardımcı olabilmektir teşekkür ederim...

silver021

silver021

Üye
Kozgel sana katiliorum iphone 4 e 2 milyar parayi vererek resmen hibe etmiş oluor bir çok insan parasini. iphone tasarim olarak son derece bicimsiz bir cihaz. bluetoothunu kullanamiorsun ön kamerasi var ama onunlada görüntülü görüsme yapamiyorsun. sesi hic tatmin edici deil. onca para veriorsun kamerasi 5mp üstüne cikamior. bari bi 8mp koyabilselermis genede hersey megapixel deil tabiki. herneyse iphonenun uygulamari disinda elle tutulur bir tarafi yok. ekranina güzel demisler ancak iphone 4 ü benim wavein ekraniyla karsilastirdik arkadasimla. adam wavein ekranini görûnce dişi kilitlendi. iphone a sadece markasina 1000 tl veriorsunuz dikkatinizi çekerim.
herneyse nokia c7 ye gelicek olursak kullanici şikayetleri çok fazla alanin kafasi rahat deil. isletim sistemi symbian 3 ne kadar iyidir bilemiorum ancak ben videolarina baktigimda gördügüm suydu menü arasi geçisler gene yavaş bir efekt verilebilir yada en azindan görsellige bir sey katilabilirdi. fiyati hic deilse 950 deilde 750 tlye cekilebilirdiki bence hakettigi fiyat bu. bu donanima bence bu fiyat cok bile. kullanici sikayetleri her daim olucaktir ama şu son zamanlarda kullanici sikayetlerinin nokiada tavan yaptigini unutmayalim. alirken markaya göre bir takintı icerisine girerseniz paranizla daha çok rezil olursunuz. ;)

Starsley

Konu Sahibi
Öncelikle teşekkür ederim. Yeni alanlarada hayırlı olsun. Bu arada ufak bir bilgi vereyim. 910 lira C7'nin en pahalı fiyatıdır. İsteyenler 750 lira'ya bulabilirler. Hatta forumda reklamı vardı. Türkcell'de kampanya'da var. Ben 910 lira'ya aldım. Genpa garantili tavsiyem'de kvk yada genpa olsun. Ondan sonra arıza çıkar. Telefona laf yaparlar. Ben'de en ufak bir problem yok. Garanti çok önemli. İyi forumlar.

Takipçi Satın Al

Üst Alt