Başörtüsü serbest olmalımıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

Basorusu serbest olmalimidir?

• Evet

Kullanılan: 33 73.3%
  • Hayir

Kullanılan: 11 24.4%
  • Kararsizim

Kullanılan: 1 2.2%

• Kullanılan toplam oy
    45
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mebuchadnezzar

Üye
Baş örtülü bacılarımız çanakkalede destan yazanlar arasındaydı bu vatan için canlarını verdiler. Onlara hain dienler ne yaptı ıstanbul işgal edildi die kutlamalar partiler verdiler. Işgal gerçekleşmeyip Türkiye kurulunca aynı kişiler vatansever kesildi.Böyleleri yüzünden gerçek vatan severlerede kuşkulu bakıyorum acaba buda onlardanmı die

enbiye

Üye
bence başörtüsü egitimle aşılacak

--------------- Ekleme ---------------

hah şunuda söylüyorum acıkca bence başörtüsü serbest olsun
insanlara karısılmasın
demokratik ülke olalım kardeşce gecinip gidelim
hayata geliyorsunuz atıyorum 80 sene yasıyorsanız 30 senesi uykuda geciyor
kalıyor 50 sene tuvalet yemek vs bunlarıda katınca 30 sene kalıyor
30 senede say bakalım kaç gün calısıyorsun
geriye sana ne kalıyor
arkadaşlar yasamaya zaman kalmıyor
hadi ben cıkıyorum boş verin bu konuları benim kendime ait güzel bir sözüm var
ben her günümü ömrümün son günüymüş gibi yaşarım :coold:
saygılarla fethiyeden selamlar

emesut

emesut

Üye
Baş örtüsüne hayır diyenler bilmezler annelerinin babannelerinin başlarıda kapalıydı..
Çoğu arkadaşımında dediği gibi çanakkalede mehmetciklere yemek yapan mermi taşıyan bacılarımızda başörtülüydü..
Son bir şey demek istiyorum türkiyeyi içden içe yiyen ve bunuda bir cok insanın beynini yıkayıp kolaylık başaran bir takım insan toplulukları var.
Allah yardımcımız olsun..

BLACKDREAM

BLACKDREAM

Üye
    Konu Sahibi
Türkiyede azınlıkların dediği oluyo cunki türkiyede azınlık dediğimiz kesin okumuş yada birileri tarafından biryere getirilmiş bi kesim. Kendilerini milliyetçi atatürkçü olarak görüyorlar ama bir çoğu sadece milliyetçiliği atatürkçülüğü sömüren bir kene. Bu azınlıklar yüzünden demokratik özgür bi ülkede esir gibi yaşıyor türbanlı kardeşlerimiz. Atatürk zamanında böylemiydi. Türkiyenin kurulmasında öncü olan hatta ülkeyi kuran laikliği ve diğer ilkeleri getiren kişi Mustafa Kemal Atatürk zamanında türban serbestti. Soruyorum size bu azınlıklar Atatürktende mi laik türbani yasaklıyolar. Geçen günlerde bi haber izlemiştim ingiltere ile ilgili bi haber ve gerçekten utandım. müslüman bi ülkede yaşamamıza rağmen türbanlılara sakallılara bölücü gözüyle bakılırken ingiltere çıkarttığı yeni yasa ile kadın polislerin görevleri gereği camiye girmeleri gerekeceği zaman müslümanların inançlarına saygı duymak için baş örtüsü takma zorunluğu getirdi. Bizimkilerse askerlerin polislerin annelerini başını kontrol ediyor annenin başı kapalıysa askeriyede yada polis departmanında üst kademelere yükselemiyorsun. Aydınlığın merkezi olan üniversiteler başı kapalı öğrencileri içeri almıyo hatta bazı üniversiteler başı kapalı kimseyi içeri almiyo. Öğrencilerin velileri gelince geri çevriliyorlar.Öğrenciler sağcı solcu die fişleniyo solculara hertür kolaylık sağlanırken sağcıların onu kapatılıyo hocalar tarafından. Hakikaten müslüman bi ülkede müslümanlığın son kalesi Türkiyemde bunların yaşanmasından utanıyorum.
gerçekten de katılıyorum. bir düşün böyle bir yasa türkiyede çıkartılsaydı kıyameti koparırlardı demi*

chakır66

chakır66

Üye
Türkiyede azınlıkların dediği oluyo cunki türkiyede azınlık dediğimiz kesin okumuş yada birileri tarafından biryere getirilmiş bi kesim. Kendilerini milliyetçi atatürkçü olarak görüyorlar ama bir çoğu sadece milliyetçiliği atatürkçülüğü sömüren bir kene. Bu azınlıklar yüzünden demokratik özgür bi ülkede esir gibi yaşıyor türbanlı kardeşlerimiz. Atatürk zamanında böylemiydi. Türkiyenin kurulmasında öncü olan hatta ülkeyi kuran laikliği ve diğer ilkeleri getiren kişi Mustafa Kemal Atatürk zamanında türban serbestti. Soruyorum size bu azınlıklar Atatürktende mi laik türbani yasaklıyolar. Geçen günlerde bi haber izlemiştim ingiltere ile ilgili bi haber ve gerçekten utandım. müslüman bi ülkede yaşamamıza rağmen türbanlılara sakallılara bölücü gözüyle bakılırken ingiltere çıkarttığı yeni yasa ile kadın polislerin görevleri gereği camiye girmeleri gerekeceği zaman müslümanların inançlarına saygı duymak için baş örtüsü takma zorunluğu getirdi. Bizimkilerse askerlerin polislerin annelerini başını kontrol ediyor annenin başı kapalıysa askeriyede yada polis departmanında üst kademelere yükselemiyorsun. Aydınlığın merkezi olan üniversiteler başı kapalı öğrencileri içeri almıyo hatta bazı üniversiteler başı kapalı kimseyi içeri almiyo. Öğrencilerin velileri gelince geri çevriliyorlar.Öğrenciler sağcı solcu die fişleniyo solculara hertür kolaylık sağlanırken sağcıların onu kapatılıyo hocalar tarafından. Hakikaten müslüman bi ülkede müslümanlığın son kalesi Türkiyemde bunların yaşanmasından utanıyorum.
çok katılıyorum şimdi bişey diyecem anında "BAN" yicem:@

Salihyet

Salihyet

Üye
sitede bir yerde okumuştum geçenlerde bir arkadaşımız yorum yaptı hatırlamıyorum onu başörtü takanlara vatan haini dedi sebebini anlamadım ama bu tip düşünenleri kınıyorum benim annem veya ailem neden hain olsun ... :@ işte bu tip de düşünceler mevcut ...

Ben olayı hatırlıyorum fakat çevresinden etkilenmiş, bir anlık boşluğa düşmüş olabilir, hoş görmek gerekir.. ;)

DeathDrain

DeathDrain

Üye
misyonerler sokaklarımızda incil tevrat dağıtırken din özgürlüğü olur kimse sesini çıkarmaz.siz elinizde kuran-ı kerimle yada bir iş yerinde,okulda,kamuya açık herhangi bir yerde namaz kılarken görülürsünüz olay olur.hemen yobaz,gerici diye itham edilirsiniz...bencede serbest olmalı.inandığımız gibi yaşamazsak başkalarının yaşadığının doğru olduğuna inanmaya başlarız...imanı olanın imkanı tükenmez...
Sana tamamıyla katılıyorum.

Mebuchadnezzar

Üye
gerçekten de katılıyorum. bir düşün böyle bir yasa türkiyede çıkartılsaydı kıyameti koparırlardı demi*

türkiyede öğrenciye izin verildi bakın izin verildi diyorum yani özgürlüğü kısıtlanan birinin özgürlüğü geri verildi die kıyamet koptu. Polise böyle bir zorunluluk dayatma yapılsa yapıldığınin ertesi günü darbe olur bi kaç kişiyi asarlar.

dogan1301

dogan1301

Üye
yüzde 99 müslüman ülke ama gel görki okulda işte (kamusal alan) neyse orada başörtüsü yasak.bu ne tezat yahu karddeşim.ya biz müslümanlığı bilmiyoruz yada değiliz

zibidi39

zibidi39

Üye
basortusene ewet turbana hayır turbana hayır dememın nedenıde olayların turban ıle ıbaret kalmıcagıdır.turbana karsı bı ınsan degılım ama bu sefer elıne koz gecıcek olan kara carsaflaılar bızde karacarsafla gırces dıcekbole bole gıdıcek

BLACKDREAM

BLACKDREAM

Üye
    Konu Sahibi
basortusene ewet turbana hayır turbana hayır dememın nedenıde olayların turban ıle ıbaret kalmıcagıdır.turbana karsı bı ınsan degılım ama bu sefer elıne koz gecıcek olan kara carsaflaılar bızde karacarsafla gırces dıcekbole bole gıdıcek
katılmıyorum başörtüsü ile türbanın ne farkı var söylermisin. karaçarşavlıları sen ne olarak görüyürsun .onları sırf dinini en iyi şekilde yapdıkları için mi sevmiyorsun. bu sorularıma verebileceğin bir cevap düşünemiyorum

ArtOfVictory

ArtOfVictory

Üye
bence eğer bu ülkede gerçek anlamda özgürlük ve demokrasi varsa serbest olmalı

gurkan2008

gurkan2008

Üye
başörtüsünü kendini bilmez politikacılar siyaset malzemesi yaptı.hala yapıyor
isteyen dilediğini yapar.takar ve takmaz.günahı boynuna bu konu azınlık olmadı olamaz.
yanlız !!!!!!! bu konu da izlenen politika yanlış. bunu bilir bunu yazarım.

melis_sezener

melis_sezener

Üye
Kimsenin başörtüsüyle derdimiz yok! Onların bizle derdi olmadıkça! Ben mini etek giyen kızlara uzaylı gibi bakanlar gördüm! Onlar böyle karışırsa insanların giyimine millet de onlara karışır! Kaldı ki sokakta istedikleri gibi geziyorlar kimsenin ses ettiği yok!
Devlet dairelerinde, okullarda kanundur bu! Bu ülkede yaşıyorsak yasalara da saygılı olmak zorundayız!
Benim türbanlı tanıdıklarım var ve çok iyidir aramız! Kimseyi türbanıyla yargılayan yok! Ama sen başı açığa laf edersen, mahalle baskısı vs .. yaparsan, başı açığa saygı duymazsan başı açık da sana saygır duymaz özeti budur!
Türban bir yere kadar da bana kimse kara çarşafı, cübbeyi, peçeyi savunmasın! Çarşaf da serbest olacaksa yuh derim başka da bişi demem!

zibidi39

zibidi39

Üye
katılmıyorum başörtüsü ile türbanın ne farkı var söylermisin. karaçarşavlıları sen ne olarak görüyürsun .onları sırf dinini en iyi şekilde yapdıkları için mi sevmiyorsun. bu sorularıma verebileceğin bir cevap düşünemiyorum

basortusu anneannenın babaannenın komsu teyzenın dini olarak baglamadıgı ortudur.turbanın ne oldugunu acıklayamıcam google dıye bı yer var oraya gır yaz o sana cıkartıyo.karacarsaflıları bırsey olarak gormuyorum ıkıncısı karacarsafa burunmek dınlerını ıyı yaotıkları anlamına gelmez.rahmetlı ismet ınonunun kızının bu soruya verdıgı cewaba hayran kalmısımdır ''onemlı olan basortusu turban karacarsaf degıl edep ortusudur'' bunlar bana gore bır cewap sana gore degılse yorma kendını dusunme :oke:

Salihyet

Salihyet

Üye
Kimsenin başörtüsüyle derdimiz yok! Onların bizle derdi olmadıkça! Ben mini etek giyen kızlara uzaylı gibi bakanlar gördüm! Onlar böyle karışırsa insanların giyimine millet de onlara karışır! Kaldı ki sokakta istedikleri gibi geziyorlar kimsenin ses ettiği yok!
Devlet dairelerinde, okullarda kanundur bu! Bu ülkede yaşıyorsak yasalara da saygılı olmak zorundayız!
Benim türbanlı tanıdıklarım var ve çok iyidir aramız! Kimseyi türbanıyla yargılayan yok! Ama sen başı açığa laf edersen, mahalle baskısı vs .. yaparsan, başı açığa saygı duymazsan başı açık da sana saygır duymaz özeti budur!
Türban bir yere kadar da bana kimse kara çarşafı, cübbeyi, peçeyi savunmasın! Çarşaf da serbest olacaksa yuh derim başka da bişi demem!

Biz - Siz ayrımını ortaya çıkaran, yaşatan sizin gibi düşünenlerdir, bu dışlamaktır, ırkçılıktır.. Bana atatürkün izinden gidiyorum, ben laikim demeyin lütfen. Bu hangi yaradır ki bu denli gocunursunuz ? örtünmek sizi neden bu kadar rahatsız etmiş ? Kimsenin şapka kanununun uygulanmamasına da ses ettiği yok..

melis_sezener

melis_sezener

Üye
Biz - Siz ayrımını ortaya çıkaran, yaşatan sizin gibi düşünenlerdir, bu dışlamaktır, ırkçılıktır.. Bana atatürkün izinden gidiyorum, ben laikim demeyin lütfen. Bu hangi yaradır ki bu denli gocunursunuz ? örtünmek sizi neden bu kadar rahatsız etmiş ? Kimsenin şapka kanununun uygulanmamasına da ses ettiği yok..

Ben orda başörtüsü bi yere kadar çarşafa karşıyım dedim! Çarşafa karşıyım tabi! Karşı olmayalım mı! Çarşaf da serbest olsun ortalıkta gezinsinler karafatma karafatma!.. OLDU!
Şapka kanununa elbet ses edemezsiniz! Kanun çünkü! Türban kanunu varda biz mi bilmiyoruz!
Benim yaram yok gocunacak çok rahatım ben! İster kotumu ister mini eteğimi giyer sokağa çıkarım! Esas yarası olanlar benim gibilerden rahatsız olanlardır!

Nerde yaşıyoruz acaba? Çaşaf, sarık, cübbe ... Bu ne rezalettir! Bunları savunanlara inanamıyorum! Yazık yazık!.

Salihyet

Salihyet

Üye
Ben orda başörtüsü bi yere kadar çarşafa karşıyım dedim! Çarşafa karşıyım tabi! Karşı olmayalım mı! Çarşaf da serbest olsun ortalıkta gezinsinler karafatma karafatma!.. OLDU!
Şapka kanununa elbet ses edemezsiniz! Kanun çünkü! Türban kanunu varda biz mi bilmiyoruz!
Benim yaram yok gocunacak çok rahatım ben! İster kotumu ister mini eteğimi giyer sokağa çıkarım! Esas yarası olanlar benim gibilerden rahatsız olanlardır!

Nerde yaşıyoruz acaba? Çaşaf, sarık, cübbe ... Bu ne rezalettir! Bunları savunanlara inanamıyorum! Yazık yazık!.

Özgürlüğü savunmak ne zamandan beri rezalet ? Sanane be adam gider çarşaf giyerim sanane ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt