Japon arastirmacilarindan ilginc arastirma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Japon arastirmacilarindan ilginc arastirma
Japon arastirmacilarindan ilginc arastirma
Alkolun dertleri unutturdugu yalanmis Japon arastirmacilar alkolun hafizayi zayiflatmak yerine, anilari zihinde korumaya yardimci oldugunu buldu.
Japon arastirmacilar alkolun dertleri unutturdugu klisesini ters yuz edecek bir arastirma yayimladi. Tokyo Universitesi' nden uzmanlar, sanilanin aksine alkolde bulunan etanolun unutmaya yardimci olmadigini, aksine anilari zihinde korudugunu acikladi.
Deney fareleriyle yapilan arastirmada, kafeslerine geri konmadan once birkac gun hafif oranda elektrik soku verilen farelerin, kafes her acildiginda urktukleri tespit edildi. Uzmanlar, bu farelerin tepkilerini incelemek amaciyla bir kismina alkol, digerlerine serum verdi. Alkol verilen farelerdeki korkunun, digerlerine gore ortalama iki hafta daha fazla surdugu ortaya cikti.
'Negatif hatirayi pozitif bir aniyla degistir'
Sonuclari 'Neuropsychopharmac ology' adli akademik dergide yayimlanan arastirmanin basindaki Prof. Norio Matsuki sonuclari, alkol alindiginda kurtulmak istenilen kotu anilarin daha fazla zihinde kalacagini gosterdigini soyleyerek yorumladi. Matsuki, "Istemediginiz, size aci veren bir seyi unutmak istediginizde en iyisi erken bir donemde negatif hatirayi, pozitif bir aniyla degistirmek ve alkol almayi birakmak" dedi.
 


Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Demek alkol kötü anıları hatırlamamızı sağlıyor :hmmm
Ders çalışırken içsem mi acaba... :hmmm
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
himm neyseki kullanmıyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt