ZUK Z2 Pro 6GB RAM ve SD820 ile resmi olarak duyuruldu

ZUK'un ikinci akıllı telefon modeli Z2 Pro adı ile resmileşti.

Çinli firmaalr her geçen dönem çok daha fazla ilgi gören yeni modeller sunarken, Çin'in büyük markaları alt markalar yaratarak da yeni modeller sunmaktalar. Huawei, Honor çatısı altında, Lenovo ZUK çatısı altında ve ZTE de Nubia alt markası üzerinden ilgi çekici modeller sunuyor.

Geçtiğimiz sene ZUK'un ilk akıllı telefon modeli olarak ZUK Z1 gün yüzüne çıkmıştı. İlk planda firmanın anavatanı Çin pazarında satışa sunulan akıllı telefon daha sonra farklı pazarlarda da yerini aldı.

ZUK şimdi de yeni üst seviye bir akıllı telefon modeli ile daha karşımıza geldi. Çin'dedüzenlenen etkinlikte tanıtılan yeni akıllı telefon ZUK Z2 Pro olarak adlandırılmış. 

Cihaza bakarsak; ZUK Z1 akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran ile sunuluyor. Önceki model olan ZUK Z1 ise 5.5" olarak çok daha büyük bir ekran ile pazarda yerini almıştı.

Qualcomm'un Snapdragon 820, dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren yonga setinden güç alan akıllı telefon ayrıca 6GB sistem belleği içeriyor. Akıllı telefonun sistem belleği ise 128GB olarak belirlenmiş. Ayrıca bu akıllı telefonun 4GB sistem belleği / 64GB dahili veri kapasitesi içeren daha düşük bir versiyonunun da olacağı kaydedilmekte.

4K video kaydı gerçekleştirebilen 13MP arka kamera içeren ZUK Z2 Pro akıllı telefonun Selfie kamerası ise önce 8MP olarak konumlandırılmış. 

Akıllı telefonun ön yüzünde Home butonu üzerinde parmak izi tarayıcısı yer alırken, ayrıca kalp ritm sensörü, UV sensörü ve altimetre gibi farklı sensörler de içerdiğini belirtelim.

145.4 mm x 70.5 mm x 7.5 mm ölçülere sahip olan ve ayrıca 145gr ağırlık ile gelen cihaz 3.100mAh batarya içeriyor. Quick Charge 3.0 desteğine de sahip olan ZUK Z2 Pro Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışmakta.

ZUK Z2 Pro'nun 6GB / 128GB versiyonu Çin'de yarın yaklaşık 420$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. 4GB / 64GB versiyonunun ise 10 Mayıs tarihinde satışa çıkacağı ifade ediliyor.

Whatsapp