ZUK Z1 akıllı telefon Hindistan'da yakında satışa çıkıyor

Lenovo'nun akıllı telefonu Hindistan'da yakında CyanogenOS ile satışa sunulacak.

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Lenovo, bir yandan kendi ismi altında, bir yandan da Motorola ile akıllı telefon modelleri suanrken, geçtiğimiz sene alt marka olarak ZUK'u duyurmuş ve bu marka altında ilk akıllı telefon modeli de ZUK Z1 olarak resmileşmiş ve pazara sunulmuştu.

ZUK olarak ikinci bir akıllı telefon da geçtiğimiz gün resmi olarak duyuruldu. Bu yeni akıllı telefon ZUK Z2 Pro adı ile geldi ve dikkat çekici tasarım ve donanım özellikleri ile pazarda alıcı arayacak.

Lenovo, yeni modeli yanı sıra ilk cihazını da farklı pazarlarda sunmaya devam ederken, cihazın satışa çıkacağı yeni ülke Hindistan olacak. Lenovo'dan gelen bilgilere göre bu cihaz ZUK Z1 olarak değil, Lenovo Z1 adı ile Hindistan'da satışa çıkacak.

Gelen bilgilere göre Hindistan'da Lenovo Z1, Android tabanlı Cyanogen OS ile sunulacak. Bilgi ise Ürün Pazarlama Bölümü başı olan Anuj Sharma'dan geldi. XUK Z2 Pro ise Cyanogen OS ile sunulmadı.

Hatırlanacağı üzere 2014 senesinde Micromax'ın alt markası YU ile Cyanogen arasında gerçekleştirilen özel bir anlaşma, Hindistan'da diğer firmaların Cyanogen OS'u kullanmalarının önüne geçiyordu ve görülen o ki bu anlaşma geçerlilik taşımıyor.

Sharma ayrıca ZUK Z1'in 64GB dahili veri kapasitesi içeren versiyonunun, Android 5.1 Lollipop tabanlı Cyanogen OS 12.1 ile satışa sunulacağını da belirtti.

Whatsapp