ZUK Edge akıllı telefon 20 Aralık tarihinde duyurulacak

ZUK Edge akıllı telefon gelecek hafta resmi olarak tanıtılacak.

Lenovo'nun alt markası olan ZUK yeni bir akıllı telefon daha sunma hazırlıkları içerisinde. ZUK Edge adı ile geleceği kaydedilen bu yeni akıllı telefonun bir süredir görselleri gündemde yer alırken, ayrıca teknik özelliklerine dair de bilgiler gelmişti. Şimdi de bu yeni akıllı telefonun tanıtılacağı tarih belli oldu.

20 Aralık tarihinde Lenovo yeni bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlik ile ilgili firma, bir de basıl davetiyesi hazırlarken, bu davetiyede cihazın ön üst görüntüsü yer alıyor. Baktığımızda bir süredir karşımıza gelen görsellerde yer alan tasarım ile aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içerirken, ayrıca 2.5D kavisli cam tasarım da yer alacak. Cihaz Qualcomm'un dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemcili Snapdragon 821 yonga setinden güç alıyor.

Yeni ZUK Edge akıllı telefon 6GB sistem belleği içerecek ve 128GB dahili veri kapasitesi ile sunulacak. Ancak 4GB sistem belleği ile 32GB / 64GB dahili veri kapasitesi içeren versiyonların da gelebileceği ifade ediliyor. Yeni ZUK Edge akıllı telefonun arkasında 13MP LED flaş destekli kamera bulunacak. Selfie çekimler için ön kamerası da 8MP olarak gelecek.

Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışacak olan ZUK Edge akıllı telefonun bataryası da 3.000mAh olarak geliyor.

ZUK Edge'nin 390$ civarında fiyat etiketi ile geleceği kaydediliyor.

Whatsapp