Zuckerberg'ten yarım milyar dolarlık hisse satışı

Facebook'un CEO'su olarak karşımıza çıkan Mark Zuckerberg, CZI yardım vakfı için 500 milyon dolarlık hisse satışı daha gerçekleştirdi.

Ortaya çıkan tüm yeni sosyal ağ platformlarına rağmen popülerliğinden birşey kaybetmeyen ve halen dünyanın en çok kullanılan ve en kalabalık nüfusa sahip olan ismi olan Facebook, geçtiğimiz ay elinde barındırdığı hisselerin 500 milyon dolarlık kısmını sattı. Bu hisse satışının nedenini 2015 yılında eşi Priscilla Chan ile birlikte kurdukları yardım kuruluşuna bütçe oluşturmak adına hisse satışı gerçekleştirdiğini açıklayan Zuckerberg, tüm gelirleri bu CZI isimli yardım kuruluşuna aktardı.

CZI isimli bu yardım kuruluşuna bütçe oluşturmak adına elindeki hisselerin devamından Mark Zuckerberg'in satış gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği de merak konusu. Ünlü CEO'nun bu hisselerin tamamını bir seferde gerçekleştirmediği, Şubat ayının sonunda 125 milyon dolar ve ayın başında ise 200 milyon dolar olmak üzere, toplam 30 günlük süre içerisinde 482 milyon dolar değerinde hisse satışı yaptığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili CZI kuruluşu sözcüsü de bir açıklama gerçekleştirirken, bu satışın yapıldığını doğruladı. Yapılan hisse satışlarından elde edilen gelirlerin bilim, fırsat ve eğitim alanında kullanılmasının amaçlandığını doğruladı. Şu anda 45 milyar dolar civarında bir servete sahip olan Mark Zuckerberg, servetinin zamanla yüzde 99'unu CZI üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağını açıkladı.

Whatsapp