ZTE'nin CEO'su Axon 9'un Bu Yıl Geleceğini Doğruladı

Zte hayranlarının merakla beklediği Axon 9'dan yeni haberler var. Şirketin CEO'su Axon 9 akıllı telefonun 2018'de geleceğini doğruladı.

Çin merkezli üretici ZTE'nin Axon 7 ve Axon 7S modelleri sahip oldukları özellikleri sayesinde uzun bir süre gündemde kaldı ve çok da fazla pahalı olan telefonlar değildi. Bu nedenle tüketiciler, bu iki telefonun devamı niteliğinde olan bir halef model beklentisi içine girmişti. ZTE CEO'su Cheng Lixin bir röportajında katlanabilir Axon M akıllı telefondan bahsetti, aynı zamanda şirketin planları arasında yeni bir cihaz daha olduğunu açıkladı. 

Bahsi geçen bu yeni akıllı telefonun ZTE Axon 9 adını alacağı ifade ediliyor. Görüldüğü üzere 8 rakamı atanıyor. Bunun sebebi olarak da Çin dilindeki telaffuzu dolayı oluşacak yanlış anlamalar gösteriliyor. Zira Axon kelimesinin telaffuzu Çin dilinde "sky machine"  yani gökyüzü makinesi gibi algılanıyor. Ancak yanına 8 rakamının telaffuzu eklendiğinde ise Axon 8'in telaffuzu "berbat" kelimesi ile benziyor. 

Adı her ne olursa olsun, ZTE, Axon modellerinin Amerika Birleşik Devletleri pazarındaki satış performansından memnun olduğu için yeni modelle birlikte, Çin'deki satışlarını artırmaya odaklanacak. Bu arada Axon M Duyurusuna kadar ZTE Axon serisi amiral gemisi seviyesinde bir modele sahip olmamıştı. Nubia serisi ise düzenli bir şekilde üst seviye modellerle güncelleniyor ancak ZTE tasarım mirasını da taşıyor. 

Whatsapp