ZTE'den sanal gerçeklik gözlüğü geldi

ZTE, sanal gerçeklik gözlüğünü yeni akıllı telefonu ile duyurdu.

Çin'in büyük akıllı telefon üreticilerinden olan ZTE, dün yeni bir akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. ZTE Axon 7 adı ile gelen bu yeni akıllı telefon üst düzey özellikleri ile bu sene firmanın en önemli cihazlarından birisi olacak.

Cihaza bakacak olursak eğer, önceki Axon modellerine benzer, premium bir tasarım ile gelen bu yeni akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde AMOLED dokunmatik ekran içerirken, Cihazın ekran çözünürlüğü ise 2560x1440 piksel Quad HD olarak belirlenmiş.

Yeni akıllı telefon Qualcomm'un 2.15Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemci ve ayrıca Adreno 530 grafik işlemci içeren Snapdragon 820 yonga setinden güç alırken, diğer taraftan, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi ile geliyor. Ayrıca 6GB sistem belleği ve 128GB dahili veri kapasitesi içeren üst versiyonu da yer almakta..

20MP arka kamera içeren ZTE Axon 7'nin ön yüzünde Selfie kamerası 8MP olarak konumlandırılırken, cihazın Dolby Atmos desteğine de sahip olduğunu belirtelim. 3.140mAh batarya içeren cihaz Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

ZTE sadece yeni akıllı telefon modeli Axon 7'yi duyurmakla kalmadı ayrıca ZTE VR olarak adlandırılan sanal gerçeklik gözlüğü de geldi. Samsung Gear VR'ye rakip olarak gelen  ZTE'nin bu yeni sanal gerçeklik gözlüğü Android'in Daydream VR desteğine de sahip olacak. ZTE Axon 7 cihazın ön kısmına yerleştirilerek, sanal gerçeklik keyfi yaşanabiliyor.

Whatsapp