ZTE Nubia Z18s, Arkada İkinci Ekranı ile Ortaya Çıktı 

ZTE'nin yeni amiral gemisi Nubia Z18s, arka tarafındaki ikinci ekranı ortaya koyan kısa bir video ile internete sızdırıldı.

Çinli üretici ZTE, bu ayın başlarında Nubia Z18 akıllı telefonu %91.8 gibi oldukça yüksek bir ekran gövde oranı ile piyasaya sunmuştu. Ancak bu cihazda sadece tek bir ekran vardı. Fakat bugün ortaya çıkan ve Nubia Z18'in ait olduğu iddia edilen video gerçekse, Çinli şirket iki ekranlı bir akıllı telefon duyurmaya hazırlanıyor diyebiliriz. 

Söz konusu ikinci ekran arka tarafta yer alıyor ve Meizu Pro 7'nin sahip olduğundan çok daha büyük. Akıllı telefonun arayüzünü çalıştırmak için bile yeterince büyük olduğunu belirtelim. 

İkinci ekranın kullanıcıya sağlayacağı en önemli kolaylık, büyük vizör ile ana kamerayı istenildiği gibi kullanmayı sağlaması olacak. Fark edebileceğiniz üzere ön ekranda çentik bulunmuyor ve belki de ön kamera bilr olmayabilir. Zaten, arka tarafta flaşlı ve Ömerli yeteneklere sahip çift kamerayı selfie çekimleri için kullanma imkanı varken, sınırlı yetenekleri olan bir ön kamera da çok gerekli olmayacaktır. 

Dikkat edilmesi gereken diğer bir detay, yan tarafa entegre parmak izi okuyucu oluyor. Nubia Z18'de, parmak izi okuyucusu arka tarafta bulunuyor, ancak bu alan şimdi ikinci ekran tarafından kullanılıyor. Tabi ekran içi parmak izi tarayıcılar da var ancak telefon yeterince kalın olduğu için bu teknolojiye yer verilmeyebilir. 

Bu arada, ana ekranın Always-on ekran özelliğine sahip olacağını düşündüren ekran koruyucu saate sahip olduğunu da belirtelim. 

Whatsapp