ZTE Nubia X, Çift Ekran ve İki Parmak İzi Tarayıcısı ile Duyuruldu

Merakla beklenen akıllı telefon modellerinden biri daha resmiyet kazandı. Nubia X, Çift ekranlı tasarımı ve iki adet parmak izi tarayıcı ise ile resmi olarak duyuruldu.

Beklendiği üzere, ZTE Nubia X, bugün çift ekranlı tasarımı ve çift parmak izi tarayıcı ile birlikte resmi olarak duyuruldu. 

ZTE Nubia X'in muhtemelen en çok dikkat çeken özelliği, %93.6 ekran gövde oranına sahip olan ön paneli oluyor. Nubia X, ön yüzünde LCD ekran paneline sahipken, bir yandan da arka tarafında OLED panelli ikincil ekrana sahip. Ana ekranda, Full HD + (1080 x 2280 piksel) çözünürlük ve 19: 9 en boy oranına sahip 6.26 inçlik bir panel bulunuyor. İkincil ekran ise 5.1 inç büyüklüğünde ve aynı 19: 9 en boy oranına sahip, ancak daha düşük HD + (720 x 1520) çözünürlüğe sahip. 

ZTE Nubia X, 6GB veya 8GB RAM ile desteklenen Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinden güç alıyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64G7'den başlıyor ve 256GB'a kadar çıkıyor. Ancak ne yazıkki Nubia X akıllı telefonun microSD kart desteği bulunmuyor. 

ZTE Nubia X'in ön kamerası yok, çünkü arkadaki ikincil ekranı kullanarak son derece gelişmiş kamera ile selfie çekimleri yapmak mümkün. Arkadski çift kamera kurulumu, 24MP f/1.7 ana sensöre ve 16MP f/1.8 ikincil sensöre sahip. Nubia X'in çift kamera kurulumu, AI sahne tanıma özelliği ve PDAF faz algılama otomatik odaklama tarafından desteklenmekte.

Nubia X, en az bir günlük kullanım süresi vaat eden 3,800 mAh batarya ile geliyor ve Android 8.1 Oreo işletim sistemi tabanlı nubia UI 6.0.2 arayüzü ile birlikte kutusundan çıkacak.

İlginç bir şekilde, akıllı telefonun her iki tarafında da birer parmak izi tarayıcı sensörü bulunuyor. Hangisini kullandığımız bağlı olarak, her iki sensörle de ekran kilidini açabilirsiniz. Paemak izi tarayıcılsr aynı zamanda navigasyon tuşu olarak kullanılabiliyor ve ne yazıkki Nubia X de 3.5mm kulaklık girişine sahip değil. 

ZTE Nubia X, Koyu Gri, Siyah Altın ve Açık Deniz Mavisi olmak üzerine renk seçeneğine sahip. Standart 6GB / 64GB versiyonu 3,299 CNY (473 $), 8GB / 128GB konfigürasyonu ise 3,699 CNY (530 $) fiyat etiketine sahip ve 8GB / 256GB bellekle Koyu Gri ve Siyah Altın renklerin de 4,199 CNY (602$) fiyat etiketine sahip olacağı belirtildi. Açık Deniz Mavisi rengi ise 100 Yuan daha pahalı olacak ve cihaz, 5 Kasım tarihinde satışa sunulacak. 

Whatsapp