ZTE Axon 9 Pro Modeli IFA Fuarında Duyurulabilir

Çinli teknoloji devi ZTE çok yakında yeni amiral gemisi Axon 9 veya Axon 9 Pro modelini duyurmaya hazırlanıyor.

Çinli ZTE'nin ABD'de yaşadığı sorunlar başlamadan çok önce şirketin dünya genelinde büyük beğeni ile karşılanan Axon 7 modelinden sonra yeni Axon 8 amiral gemisini piyasaya süreceğine dair birçok iddia ortaya atılmıştı. Fakat şirket Axon 8 modelini piyasaya sürmek yerine çift ekrana sahip olan Axon M modelini duyurmuştu. Axon M modeli şuan için dünya genelinde çok yerde satılmıyor ve ayrıca çok fazla da sevilen bir model olamadı.

Axon M modelinin ardından şirketin Axon 8 modelini atlayarak direkt olarak Axon 9 modelini piyasaya süreceği söylenmişti. Şimdi ortaya çıkan yeni bilgilerde bu durumu doğrular nitelikte diyebiliriz.

Bugün paylaşılan RMA verileri ve HTML5 test bilgilerinde ZTE Axon 9 ve Axon 9 Pro'nun varlığı açık bir şekilde görülüyor. Çinli şirket bundan birkaç ay öncesi A2019 Pro ve A2019G Pro modelleri için isim hakkı almıştı. Bu sebeple telefonların yakında duyurulması bekleniyor. 

İkinci model numarasındaki “G” büyük ihtimalle cihazın küresel yani Global varyantına ait olabilir. Çin için ve Global pazarlar için iki farklı varyantın piyasaya sürülme ihtimali bir hayli yüksek görünüyor. Axon 7 piyasaya ilk çıktığında A2017 olarak biliniyordu. Yukarıdaki görselde yer alan A2019 modelininde Axon 9 olduğu düşünülüyor.

Axon 9 Pro'nun birkaç hafta içinde Almanya'nın Berlin kentindeki düzenlenecek olan IFA fuarında duyurulması bekleniyor. Cihazların daha önce bir TENAA listesi sızdırılmadığı için şuanda telefonların teknik özelliklerine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Whatsapp