ZTE Axon 2'nin Snapdragon 820 ile Geleceği Doğrulandı

ZTE'nin yeni akıllı telefonu TENAA üzerinde ortaya çıktı ve bazı teknik özellikleri doğrulanmış oldu.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi ZTE de rakipleri gibi 2016 yılı için yeni akıllı telefonlarını hazırlıyor. Geçtiğimiz yıl ses getiren akıllı telefonlar az arsında yer alan ZTE Axon'un ardından şirket şimdi de bu cihazın halefi ZTE Axon 2 modelini tanıtmaya hazırlanıyor. ZTE Axon 2, TENAA üzerinde görüntüleri ile birlikte ortaya çıktı. 

ZTE Axon 2,  Çin sertifika kurumu TENAA üzerinde A2017 kod adı ile görüntülenirken, yeni akıllı telefonun ince metal tasarımı ile ZTE Axon modeline benzer bir tasarıma sahip olacağı görülüyor. ZTE Axon 2'nin arka yüzünde dual kamera tasarımı yerine kamera modülünde parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Ön tarafta ise ZTE Axon'un ana tasarım çizgileri korunuyor, ikili ızgara halinde hoparlörler dikkat çekiyor. 

ZTE Axon 2'nin teknik özelliklerine baktığımızda ise 5.5 inç Quad HD çözünürlükte OLED ekran karşımıza çıkıyor. Metal gövde ile OLED ekranın arasında ise Snapdragon 820 yonga seti cihazın kalbinde yer alıyor. 4GB sistem belleğine ve 64GB dahili depolama alanına sahip olan ZTE Axon 2,  128GB'a kadar genişletilebilir Micro SD kart desteğine de sahip.

Kamera özellikleri tarafında çift led flaşlı 20MP arka kamera ve 8MP ön kamera bulunan ZTE Axon 2,  175 gram ağırlığında ile tepki yollayacak gibi görünüyor. 154 × 77 × 9.8 mm boyutlara sahip olan cihaz Usb Type-C bağlantı noktasına ile geliyor. Cihazın TENAA sertifika sürecinde ortaya çıkması, tanıtılması için çok fazla bir süre kalmadığı yönünde yorumlanıyor. 

Whatsapp