ZTE Axon 2, iPhone 6S ve Huawei P9 ile alt alta

ZTE'nin yeni nesil Axon akıllı telefonu çok yakında gün yüzüne çıkacak.

Çinli önemli firmalardan olan ZTE, geçtiğimiz sene bir çok yeni model sunarken, özellikle de premium tasarım içeren Axon modelleri büyük ilgi görmüştü. Bu cihazlar Çin'in dışında Amerika Birleşik Devletleri ve daha başka ülkelerde de raflardaki yerini almıştı.

ZTE, şimdi de Axon ailesine yeni bir üyeyi eklemeye hazırlanıyor. ZTE Axon 2 adı ile gelmesi beklenen bu yeni akıllı telefon kısa bir süre önce Çin'de sertifikasyon sürecinde TENAA'da ortaya çıkmıştı. TENAA üzerinden hem bazı teknik özellikler gelirken, ayrıca akıllı telefonun hem ön hem de arka görüntüsü gün yüzüne çıkmıştı.

Şimdi de firmanın CEO'su Zeng Xuezhong'dan bir görsel geldi. Bu görselde yeni Axon akıllı telefon Apple iPhone 6S ve Huawei P9 akıllı telefonların arasında yer alıyor ve cihazın alt  kısmının tasarımı açıkça görülebiliyor.

Yeni ZTE Axon akıllı telefonun TENAA üzerinden ortaya çıkan teknik özelliklerini sizlere sunacak olursak eğer, akıllı telefon 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlükte dokunmatik ekran içerecek. Yonga seti olarak ise bu sene üst seviye modellerde çokca gördüğümüz, dört çekirdekli işlemcili ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden güç alıyor.

ZTE Axon 2 akıllı telefon 4GB sistem belleği içerirken, ayrıca dahili veri kapasitesi de 64GB olmakta. Bu kapasite microSD kart desteği ile ayrıca arttırılabilecek. 20MP arka kamera içeren akıllı telefonun ön kamerası da 8MP olurken, işletim sistemi ise Google Android 6.0 Marshmallow olacak.

Whatsapp