ZTE Axon 10 Pro 5G, AnTuTu Listelerini Alt Üst Etti

ZTE’nin amiral gemisi Axon 10 Pro 5G, sahip olduğu yüksek hızlı depolama belleği sayesinde AnTuTu listelerinin en üstüne yerleşti.

En iyi performansa sahip akıllı telefon olma konusunda, üretici firmalar arasında oldukça çetin bir rekabet var ve yakında yeni bir şampiyonumuz olabilir. ZTE Axon 10 Pro 5G, AnTuTu Benchmark listelerinin zirvesinde yer aldı. ZTE Axon 10 Pro da diğer rakipleri gibi Snapdragon 855 yonga setinden güç alıyor ancak kendisini AnTuTu Benchmark listelerinin zirvesine taşıyan yonga seti değil dahili bellek özellikleri oluyor. 

AnTuTu Benchmark listeleri, Axon 10 Pro 5G'nin Snapdragon 855 yonga setini, F2FS dosya sistemi ile birleştiren ilk telefon olduğunu ortaya koydu. Bu teknoloji, Samsung tarafından özellikle flash depolama alanında kullanılmak üzere geliştirilmişti. F2FS dosya sistemi, çoğu Android akıllı telefonları tarafından kullanılan ext4'ten çok daha hızlı olmasını sağlıyor. 

Nedense Samsung, Galaxy S10 ailesinde ext4 bellek yongası kullanmayı tercih etti. Google Pixel 3 F2FS dosya sistemini kullanıyor ancak o da, sahip olduğu Snapdragon 845 yonga seti nedeni ile günümüz amiral gemisi modellerinin gerisinde kalıyor. 

ZTE’nin amiral gemisi, AnTuTu Benchmark testlerinin depolama bölümünde diğer Snapdragon 855 akıllı telefonlardsn %50 daha yüksek performans gösterdi. Tabi sadece dosyalama sistemi değil. Akıllı telefon, geliştirilmiş sıralı ve rastgele yazma performansı sunan 64 katmanlı 3D NAND teknolojisine sahip Sandisk iNAND 8521 yongaları kullanıyor. Bu yongaları, sıralı yazmalarda 500 MB/s hıza ulaşabiliyor, ancak bu telefon sınıfı için AnTuTu tarafından ölçülen ortalama hız 200-250 MB / s oldu.

Üstün depolama sistemi ve 5G ağ bağlantısının yanı sıra Axon 10 Pro, 1.8mm'den daha ince alt çerçeve ile 6.47 inçlik etkileyici bir ekrana sahip olacak. Axon 10 Pro 5G akıllı telefonun resmi duyurusu, 6 Mayıs tarihinde Çin'de yapılacak. 

Whatsapp