ZTE, ABD Hükümetine 1.7 Milyar Dolar Ceza Ödeyecek

İç kaynaklardan gelen bilgilere göre Çin teknoloji devi ZTE, ABD'ye 1.7 milyar dolar ceza ödeyebilir

Geçtiğimiz haftalarda patlak veren ZTE yasağı sonrası Çin ve ABD başkanları görüşerek bu yasağı ortadan kaldırmış ve olayla ilgili görüşmelerini devam ettirmeye başlamışlardı. Çin merkezli teknoloji şirketi ZTE'nin kullandığı donanımın yaklaşık % 25'lik bir kısmının ABD'li firmalar tarafından sağlanmasından dolayı firmanın yaklaşık olarak 3 milyar dolar kaybettiği tahmin ediliyor.

Bu durum elbette ambargonun ardından ZTE'nin beklediği bir senaryoydu. Aksi halde 7 yıllık yasak şirkete çok büyük zararlar verecekti. ABD hükümetinin Çinli şirkete vereceği 1,7 milyar dolarlık para cezasına ek olarak ZTE'nin yönetim kurulunun yerini alacak ve şirketin operasyonlarını denetleyecek başka kişilerin olması isteniyor.

Şuan için ZTE ile ABD arasında görüşmeler devam ediyor. Elbette Çin hükümeti de bu noktada devreye girerek kendi markasını korumaya çalışıyor. ABD hükümeti eğer ZTE ile sorunları çözmeye başlarsa buna karşılık olarak Çin hükümeti daha fazla Amerikan yapımı tarım ürünü satın almaya başlayacak.

Böylesine büyük bir markaya getirilen yasak dünya genelinde büyük bir yankı uyandırmıştı. Umuyoruz ki bütün sorunlar en kısa sürede çözülür ve ZTE yine yeni telefon modellerini ve teknolojilerini üretmeye devam eder. Ülkemizde de satışlarını Axon ve Nubia markaları altında sürdüren ZTE'nin yeni telefon modellerini merakla bekliyor olacağız.

Whatsapp