Zopo Speed 8 akıllı telefonun benchmark sonuçları ortaya çıktı

Zopo'nun amiral gemisi Speed 8 10 çekirdekli işlemcili Helio X20'den güç alıyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen MWC 2016, Mobil DÜnya Kongresi'nde Samsung Galaxy S7, LG G5, Xiaomi Mi 5, Sony Xperia X gibi bir çok önemli akıllı telefon duyurusu firmalardan gelmişti.

Ayrıca bu etkinlikte yer alan firmalardan bir tanesi de Çinli Zopo olurken, bu firma da 10 çekirdekli işlemcili yonga setine sahip Speed 8 adındaki akıllı telefon modelini gün yüzüne çıkarmıştı.

Bu yeni akıllı telefon MediaTek tarafından geliştirilen ve 10 çekirdekli işlemci içeren Helio X20 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga seti işlemcisi 2.3Ghz iki Cortex-A72, 2Ghz dört Cortex-A53 ve 1.4Ghz dört Cortex-A53 çekirdek içeriyor. Yonga seti ise 4GB olarak belirlenmiş.

Diğer teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içermekte ayrıca cihazın dahili veri kapasitesi ise 32GB olmakta. 

3.600mAh batarya içeren Zopo Speed 8, LED flaş içeren 21MP Sony arka kamera içeriyor ve ön kamerası da Selfie çekimler için 8MP çözünürlükte geliyor. Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon USB Type-C desteği de içermekte.

Bu cihaz için ilk benchmark sonuçları da ortaya çıktı. Bu sonuçlara bakarak Zopo Speed 8'in hiç de kötü olmayan sonuçlarının olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yine de Qualcomm'un Snapdragon 820 yonga setinin altında kalıyor. MediaTek'ten bilindiği üzere daha hızlı saat hızına sahip Helio X25 yonga seti de gelmişti.

Whatsapp