YouTube TV Resmen aiAçıkladı: Aylık 35 Dolara 44 Kanal

YouTube'un uzun zamandır merakla beklenen TV servisi Youtube TV Nihayet resmi olarak duyuruldu. Youtube TV, başlangıçta 44 kanal ve 35$ fiyatla açıklandı.

YouTube'un Sling TV veya DirecTV NOW'a benzer kendi TV paketi üzerinde çalıştığına dair söylentiler duyuyorduk ve bu söylentiler doğruydu. Google, ayda 35 dolara 44 kanala erişim imkânı sağlayacak YouTube TV'yi duyurdu ve telefonunuzdan TV'nize istediğiniz herhangi bir cihaz üzerinden izlemenize izin veriyor. 

Youtube TV ile sunulan 44 kanal, dört ana ağ, haber, spor, eğlence, eğitim, çocuk içerikleri ve hatta YouTube Red'i de içeren oldukça sağlam bir içerik seçeneği sunuyor. (YouTube Red, tam bir "kanal" olarak değerlendiriliyor.) 44 kanalın 14'ü (%32) spor kanallarından oluşuyor. 35 doların ABC, CBS, NBC, Fox, CW, Syfy, FX, FXX, ABD, birkaç NatGeo kanalı ve başka şeyler için iyi bir fiyat olduğunu düşünenlerin sayısı şimdiden merak ediliyor. Adil olmak gerekirse Youtube TV, "yaşadığınız yerle ilgili" yerel spor ve haber kanallarına erişimi de sağlayacak. Bu herhangi bir TV servisinde sahip olabileceğiniz bir özellik değil. 

Youtube TV hizmetinde müzik kanalları da olmayacak. Günümüzde neredeyse kullanıcıların büyük çoğunluğunun YouTube'u müzik videolarını izlemek için kullandığını düşünürsek Youtube TV burada da stratejik bir hata yapmış diyebiliriz. 

YouTube TV tüm kanalların canlı yayınları olacağı için geleneksel bir kablo sistemi gibi sabit izleyici yerine kaydet izle kullanıcısı daha fazla olacaktır. , Bu nedenle isteğe bağlı herhangi bir seçeneğe sahip olmak yerine, YouTube TV'ye "sınırsız bulut DVR" seçeneği eklenecek. Bu, yalnızca bulut DVR'nize "kaydettiğiniz" takdirde içeriği istediğiniz zaman izleyebileceğiniz anlamına geliyor (depolama ve veri işleme açısından bakıldığında, Google'ın her kullanıcı için bu şovların ayrı kopyalarını depolamasının imkânı yok)

Yine de 35 dolar, makul bir fiyat sayılabilir. CBS ve bulut DVR özelliğinin eklenmesi, servislere değer katıyor ve normal YouTube uygulaması aracılığıyla çalıştığı varsayıldığında, cihazlardaki uygulama desteği de çok sağlam olacak.

Youtube TV hizmetinin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. Google, "en büyük ABD pazarlarında yakında piyasaya sunulacağını ve ülke çapında daha fazla şehri kapsayacak şekilde hızla genişleyeceğini" blog açıklamasında belirtiyor. Yakında kelimesinin şimdilik tam olarak hangi tarihi ifade ettiği belli değil ancak en son haberler için Youtube TV haber kanalına abone olunabiliyor. 

Whatsapp