YouTube Remix, önümüzdeki yıl yayınına başlıyor

Google çevrimiçi müzik dinleme servisi olan YouTube Red ile Google Play Music'i tek bir çatı altında birleştirerek, YouTube Remix adını verecek.

Dünya üzerinde en çok ziyaret edilen video izleme platformu olarak karşımıza çıkan YouTube, yeni geliştireceği servisiyle birlikte online müzik dinleme platformuna merhaba demeye hazırlanıyor. Dünyanın en prestijli gazetelerinden olan Bloomberg'in öne sürdüğü bu iddiaya göre, ünlü video izleme platformunun hazırlayacağı bu yeni servis YouTube Remix ismiyle birlikte karşımıza çıkacak.

Bu servisle birlikte sektörün en popüler isimlerinden olan Apple Music ile Spotify'a rakip olmak isteyen Google firması, YouTube Remix olarak isimlendirilen bu servisle ise 2018 yılının Mart ayında karşımıza çıkacağı düşünülüyor. Daha önce YouTube müzik bölümünün başında yer alan Lyor Cohen firması gerçekleştirdiği açıklama da, Google Play Music ile YouTube Red servislerinin birleşeceğini duyurmuştu. Yani YouTube Remix ismiyle tanıtılacak olan bu sistem, iki servisin birleşimi olacak.

Sony Music Entertainment ve Universal Music Group şirketleri ile masaya oturan Google, YouTube Remix isimli bu servis için gerekli anlaşmaların altını da imzaladı. Bu anlaşmalar ile birlikte Spotify'in aylık 140 milyon aktif kullanıcı sayısı ile Apple Music'in 30 milyon olan aylık aktif kullanıcı sayısına rağmen, sadece aylık 1.5 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip olan YouTube Remix önemli derece popülerlik kazanmış olacak.

Bu sistem daha önce yayınlanan YouTube Red sisteminde olduğu gibi lokasyon kısıtlamasını bulundurmayacakken, tüm dünya genelinde kullanılabilecek.

Whatsapp