YouTube, mobil cihazların en çok kullanılan uygulaması

App Annie gerçekleştirdiği araştırmayla birlikte ABD sınırları içerisinde en çok tercih edilen mobil video izleme uygulamasının YouTube olduğunu duyurdu.

Mobil uygulamalar üzerinde gerçekleştirdiği araştırmalarla sürekli gündemde yer edinen isimlerden birisi olmayı başaran App Annie, gerçekleştirdiği araştırma ile Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok kullanılan uygulamanın YouTube olduğunu gözler önüne serdi.


Yapılan araştırma Temmuz ayında ABD'deki telefon sahiplerinin kullandığı uygulamaların kullanım oranlarını yansıtırken, YouTube'un Android uygulaması üzerinden ABD'de Temmuz ayında yaklaşık 1 milyar saatlik video izlenildiği belirtildi. Özellikle gerçekleştirilen izlemeler araştırıldığında ise daha çok kanalların canlı yayınları ve televizyondaki diziler ile programların tekrarı karşımıza çıkıyor.


Yani artık salonda oturarak televizyon izlemek yerine, yavaşça alışkanlıklarımızın yatakta yatarken cep telefonlarımızda video izlemeye dönüştüğünü söyleyebiliriz.


Bu araştırma ile birlikte video izleme miktarının da geçen yıla oranla %45 oranında artış gösterdiği ve son 12 ayda video izleme oranının 12 milyar saati aştığı belirtiliyor. Öte yandan ABD'de izlenilen bu 12 milyar saatlik videonun %80'inin yani 9.5 milyar saatinin YouTube'a ait olduğu da söyleniyor.

Ağustos 2016 ve Temmuz 2017 tarihleri arasında en çok kullanılan mobil video uygulamaları şöyle şekilleniyor;

iOS ve Android cihazlardan mobil video uygulamalarının kullanım oranları;

ABD vatandaşlarının son 12 aylık dönemde izlediği videolardan 570 milyon dolar gelir elde edilirken, bu rakam ise geçen yıla göre %80 oranındaki artışı işaret ediyor. Bu artışla birlikte en çok kazanan uygulamaların listesi de şöyle şekilleniyor;

Whatsapp