YouTube, aktif kullanıcı sayısını 1.5 milyar olarak açıkladı

Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi olarak karşımıza çıkan YouTube, her ay oturum açan 1.5 milyar kullanıcının platformu ziyaret ettiğini açıkladı.

15 Şubat 2015 tarihi itibariyle yayın hayatına başlayan ve 13 Kasım 2016 tarihinde Google tarafından satın alınan YouTube, halen dünyanın en popüler video paylaşım sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle akıllı telefonların popülerleşmesiyle birlikte daha popüler bir hale kavuşmayı başaran YouTube, aktif aylık oturum açmış kullanıcı sayısının 1.5 milyara ulaştığını duyurdu.


Ancak YouTube giren ve oturum açmayan ziyaretçi sayısının açanlara nazaran çok daha yüksek olduğunu düşündüğümüzde, tam anlamıyla YouTube'un bu istatistiklerle birlikte gövde gösterisi yaptığını söyleyebiliriz. Facebook ve Instagram gibi sosyal ağların gölgesinde kaldığı iddia edilen video paylaşım sitesi YouTube'un, böylelikle eskisine göre daha popüler olduğunu söyleyebiliriz.


Canlı yayın özelliğiyle TV platformlarında gittikçe popüler olan YouTube, insanların bir mobil cihaz üzerinde en az günde 1 saatlik video izlediğini söylüyor. Yani hali hazırda YouTube mobil uygulamasının, akıllı telefon kullanıcıları tarafından tercih edilen en popüler uygulamalar arasında da boy gösterdiğini söyleyebiliriz.

 

Whatsapp