Yerel SEO işletmeler için neden önemli?

Yerel SEO’nun işletmelerin satış ve karlılık hedeflerine ulaşmada günümüzde en etkili araçların başında geldiğini belirten Dteks SEO uzmanları, yerel SEO çalışmaları kapsamında yapılacaklara dikkat çekiyor.

Potansiyel müşterilere internet üzerinden ulaşmak isteyen markalar ürün ve hizmetleriyle arama motorunda daha üst sıralarda yer almak için SEO çalışmalarına daha fazla önem vermeye başladı.

İnternet ortamında da kıyasıya bir rekabetin olması, markaları SEO’nun gücünden daha fazla yararlanmaya ve rakiplerinin daima önünde görüntülenmeye yöneltiyor.

Son yıllarda internet kullanıcıların büyük çoğunluğu arama motorunda konum bazlı, yerel arama sonuçları daha fazla önemsiyor. Bu durum da markaları yerel SEO danışmanlık konusunda etkili çalışmalar yapmaya yönlendiriyor.

Yapılan araştırmalar arama motoru Google’da yapılan aramalarının yüzde 46’sının yerel bir amaca yönelik olduğunu ortaya koyuyor. İnternet kullanıcıları kendilerine yakın konumlardaki ürün ve hizmetlere uzak lokasyonlara oranla daha fazla önem veriyor.

Son yıllarda konum odaklı aramaların genel aramalara göre yüzde 150 oranında arttığı da yerel SEO çalışmalarının önemini ortaya koyuyor. Yerel arama motoru optimizasyonu, işletmelerin web sitelerinin yanı sıra Google İşletme profilini de optimize etmeyi içeriyor.

Mobil cihazlardan internet kullanımının hızla artması ile birlikte telefonlarından yerel bir şey arayan tüketicilerin sayısı da artıyor. Tüketicilerin yüzde 74'ü yerelden arama yapıp bulduğu mağazayı o gün ziyaret edebiliyor.

Bu ve benzeri nedenler artık yerel aramaların SEO dünyasının büyük bir bölümünü oluşturduğunu açıkça gösteriyor. Bundan dolayı işletmelerin yerel arama sonuçlarında üst sırada yer alması daha fazla müşteri kazanmalarını mümkün kılıyor.

Yerel SEO ile daha fazla müşteriye ulaşmak mümkün

Yerel SEO’nun işletmelerin satış ve karlılık hedeflerine ulaşmada günümüzde en etkili araçların başında geldiğini belirten Dteks SEO uzmanları, yerel SEO çalışmaları kapsamında yapılacaklara dikkat çekiyor.

İşletme web sitelerinin konum bazlı sorgulamalarda daha üst sıralarda görüntülenmesini sağlamak adına sitenin mobil cihazlardan da sorunsuz bir şekilde görüntülenmesi için mobil uyumlu olması, içerik bakımından optimize edilmesi, Google Benim İşletmem Hesabı kullanımı, doğru sosyal medya hesabı yönetimi, yerel işletme rehberi siteleri ve internet portallarında yer almak gibi birtakım çalışmaların faydalı olacağı vurgulanıyor.

İşletmelerin potansiyel müşteriler ile daha fazla kanaldan iletişime geçmesi aynı zamanda daha fazla iş potansiyeli anlamına geldiği için SEO uzmanı kişilerce yapılacak tüm çalışmaların planlı ve programlı bir şekilde yürütülmesi maksimum fayda almak açısından büyük önem taşıyor.

-Advertorial

Whatsapp