Yenilenmiş Galaxy Note 7, Galaxy Note FE Adıyla Haziran Ayı Sonunda Kore'de Satışa Sunulacak

Samsung, yenilenmiş Galaxy Note 7 akıllı telefonu, Galaxy Note FE adıyla Haziran ayı sonundan önce Güney Kore'de satışa sunmayı planlıyor.

Daha önce de sizlerle bir çok yazımızda paylaştığımız üzere Samsung Galaxy Note 7'nin yenilenmiş versiyonu daha küçük bir pil ve daha büyük hayallerle yeniden satışa sunulacağı günü bekliyor. Fakat şimdiye kadar yenilenmiş Galaxy Note 7'nin Galaxy Note 7R adını taşıyacağı iddia ediliyordu. Ancak Güney Kore'de yayın yapan ETNews'ın yeni bir haberine göre durum böyle görünmüyor. Zira yenilenmiş Galaxy Note 7'nin Samsung Galaxy Note FE adını alacağı iddia ediliyor. 

Neden bu ismin kullanılacağı sorusuna iletilecek ilk cevap olarak ise "Fandom Edition" kısaltması olduğu verilebilir. Veya bir başka deyişle, Samsung bu cihazla Galaxy Note 7'nin en ateşli hayranlarını alıyor. Ancak daha küçük bir bataryaya yer vererek de onları ateşten korumayı amaçlıyor. . 

Bununla birlikte batarya özellikleri kısılan Galaxy Note FE'nin orjinal Galaxy Note 7'nin 3'te iki fiyatına satılacağı düşünülürse, bu konuda da Samsung'un önemli eleştirileri göğüslemesi gerekebilir. Ayrıca yeni isim, Galaxy Note 7 adı etrafında dönen olumsuz eleştirileri uzaklaştırırken, Note serisi hayranlarının da gönlünü yapmayı amaçlıyor. 

Haberde ayrıca, Samsung'un 300.000 adet Samsung Galaxy Note FE üretimi yapacağı ve Samsung cephesinde bu cihaza yoğun talep geleceği düşünüldüğü belirtiliyor. Bir şirket yetkilisinin, cihazın Haziran ayı sonuna kadar Güney Kore'de satışa sunulmasını planlandığını söylediği de belirtiliyor. 

Samsung Galaxy Note FE'nin 3.200 mAh'e düşürülmüş batarya kapasitesi dışında orjinal Galaxy Note 7 ile aynı özelliklere sahip olacağı belirtiliyor. Cihazın 5.7 inç Quad HD ekran, Snapdragon 820 yonga seti, 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı gibi özelliklere sahip olacağı ve 520$ civarında bir fiyata etiketi ile raflardaki yerini alacağı iddia ediliyor. 

Whatsapp