Yeni yılda hayatımıza 67 adet yeni emoji merhaba diyecek

Akıllı cep telefonlarımızın vazgeçilmezi olan emojilere yenileri ekleniyor. 2018 yılında 67 farklı emojinin hayatımıza girmesi planlanıyor.

Günlük hayatımızın olmazsa olmazları olan cep telefonlarıyla birlikte hayatımıza emoji terimi de tam anlamıyla entegre olmayı başardı. Yavaş yavaş telefonlara yerleştirilen yeni emojiler ile birlikte neredeyse uzun uzun yazmak yerine, sadece gönderdiğimiz bir emoji ile tüm derdimizi anlatacak kıvama kadar geldik.

Cihazlara kazandırılacak olan yeni emojiler Unicode Consortium olarak isimlendirilen bir grup tarafından denetlenirken, bu grup üyeleri arasında Apple, Google, Adobe, Facebook ve bunlar gibi büyük şirketler bulunuyor. Bu grup sayesinde tüm platformların birbiriyle entegre olarak aynı anda aynı emojileri kullanmasına imkan tanınıyor.

Unicode Consortium tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre 35 farklı emoji 2018 yılında cep telefonu klavyelerine entegre edilmiş olacak. Bu emojilerin hepsi cep telefonlarına bir ada sunulmayacakken, telefonlardaki yerini yavaş yavaş gerçekleştirilecek olan güncellemelerle birlikte alacak.

Emoji denetleme kurumu yayınlandığı rapor ile birlikte yeni yılda yayınlamayı hedefledikleri tüm emojileri ve isimlerini bu liste altında derledi.

Emoji ifadeleri Emojilerin isimleri
3 kalpli gülen yüz
Parti modunda gülen yüz
Soruya cevap bekleyen şaşkın yüz
Parlak göze sahip yüz
Terlemiş hasta yüz
Üşümüz yüz
Pekte umursamayan yüz
Pelerinli ciddi yüz
Gözleriyle tamam diyen yüz

Whatsapp