Yeni Telegram Güncellemesi Gönderilen Mesajları Düzenleme Yeteneğini Getiriyor

Popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, yeni güncellemesi ile ilgi çekici özellikler kazandı.

Daha çok kullanıcıya ulaşmak yerine herkes için güvenli mesajlaşma sağlamayı amaç edinen Telegram Messenger, yeni güncellemesi ile yine ilklere imza atıyor. IOS, Android ve Windows platformlarında Telegram uygulaması için yayınlanan yeni güncelleme ile sunulan özellikler yine çok konuşulacak. 

Telegram Messenger'ın yeni sürümünde kullanıma sunulan özelliklerden ilki ve en çok dikkat çekeni gönderilen mesajları düzenleme yeteneği oluyor. Bu özellik, grup mesajlaşma ve birebir mesajlaşma dahil tüm Telegram sohbetleri için geçerli. Tek kısıtlama ise iletileri gönderdikten sonra düzenlemek için iki gün süre tanınması. Bu süre sonunda gönderilen iletiler düzenlenemeyecek. Düzenlenen mesajlar, üzerlerinde küçük bir ikonla "düzenlendi" olarak işaretlenecek. 

Buna ek olarak yeni Telegram Messenger güncellemesi ile kişilerin bir kullanıcı adı olmasa bile onlara bir isim takarak sohbet başlatabilirsiniz. Bunun için sadece @ sembolünü yazmanız ve mesajlaşmak istediğiniz kişiyi seçmeniz yeterli.

Telegram Messenger'ın yeni güncellemesi ile sunulan özellikler arasında bir başka yenilik ise mesajlaşılan kişilerin geçmişinin tutulması. Bu sayede en son mesajlaşılan kişilere çok daha hızlı ulaşıp mesajlaşmak için üstte bu kişilerin kısayollarına yer veriliyor. Son olarak yapılan değişiklikler arasında ara yüz geliştirmeleri ile satır içi botlara erişimin kolaylaştırılması bulunuyor.  

Son olarak yapılan ara yüz geliştirmeleri arasında, mesajlaşma ekranının sayfa sonuna gitmek için kaydırma işlemi yerine "aşağıya git" butonu eklendi. Butonun üzerinde okunmamış mesaj sayısı gösteriliyor. WhatsApp'ın kurucularından olan Pavel Durov tarafından geliştirilen Telegram Messenger,  yine alanında ilk olan özellikleri sunmaya devam ediyor. 

Whatsapp