Yeni sunulan Galaxy Note7'lerin de sorunlu olduğu kaydediliyor

Galaxy Note7 batarya problemi Samsung'un başını ağrıtmaya devam ediyor.

Samsung'un yeni phablet modeli Galaxy Note7 geçtiğimiz ay pazara sunulmuştu. İlgi çekici özellikler, suya dayanıklı yapı, S-Pen desteği ile dikkat çeken akıllı telefonun yüksek satış rakamlarına ulaşması beklenirken, firma cihazda yer alan bataryanın hatalı olması nedeni ile sarsıldı.

Galaxy Note7'nin şarjda patlaması ve yanması ile ilgili olarak gelen şikayetler sonrasında Samsung, bataryanın hatalı olduğunu kabul ederken, dünya genelinde satışları durdurdu ve satılan modellerin de yenisi ile değiştirilmesi kararını aldı.

Güney Kore'de ilk olarak hatalı modeller yenileri ile değiştirilirken, ne yazık ki yeni modellerde de sorun ortaya çıktı. Bazı kullanıcılar, yeni cihazlarının aşırı ısındığını ve şarj oranlarının da çok daha çabuk bir şekilde düştüğünü ifade ediyorlar.

Samsung cephesinden bu konu ile ilgili olarak ilk yorumlar ise kesinlikle bataryalara bağlı olmadığı yönünde.

Samsung'un Galaxy Note7 batarya sorunu ile pazar değeri düşerken, ayrıca toplam zararın da 1 milyar dolar seviyesinde olabileceği kaydediliyor.

Galaxy Note7, 5.7" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD iki yanı kavisli dokunmatik ekran 4GB sistem sistem belleği, Qualcomm Snapdragon 820 / Samsung Exynos 8890 yonga seti, 12MP OiS destekli arka kamera, 5MP ön kamera, Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi gibi özelliklere sahip.

Whatsapp