Yeni Sharp Telefonunun Ekranı Çerçevesiz Olmayacak

Ortaya çıkan görüntüler Sharp firmasının yeni akıllı telefonunun yüksek ekran kasa oranı ile geleceğini fakat tamamen çerçevesiz bir ekran ile gelmeyeceğini gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta, Sharp'ın Çin'deki mobil telefon birimi genel müdürü, firmanın henüz piyasaya çıkmayan çerçevesiz ekran tasarımına sahip akıllı telefonuna ait bir fotoğraf paylaştı. Yeni Sharp telefonu Essential Phone PH-1 modeline benzerlik göstermesinin yanı sıra görsele baktığımızda cihazın bütününde genel olarak piyasaya sürülen Essential telefonunun tasarımına çarpıcı bir şekilde benzediğini görebiliyoruz. 

Foxconn Teknoloji Grubu Başkan Yardımcısı Luo Zhongsheng tarafından yayınlanan resimde, fabrikada test edilen birkaç telefonu görebiliyoruz. Çerçeve tasarımı PH-1'e benzeyen ilk sızıntıların aksine, yeni cihazın ufak boyutlu çerçevelere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Üst çerçevenin çoğu telefonda bulunandan önemli ölçüde daha küçük olduğu görünüyor. Kalınlık noktasında cihaz Samsung Galaxy S8'den daha kalın olabilir.

Yan çerçeveler biraz kalın gibi görünse de kabul edilebilir bir seviyede ancak alt çerçeve konusunda endişe duyuyoruz. Görüntülerden, Sharp'ın sanal butonları kullandığını görebiliriz, ancak cihazın alt çerçeve kısmında kalın bir siyah çubuk görünüyor. Bu, boş alan israfı ve sanal butonların boş yere daha yukarıda konumlandırılmasına sebep oluyor. Umuyoruz ki görselde gördüğümüz kalın siyah çerçeveler cihazın nihai tasarımında kaldırılır ve göze daha hoş gelen bir yapıya bürünür.

Telefonun önünde veya arkasında parmak izi tarayıcısı olup olmadığını sızdırılan görsellerden anlayamıyoruz, bu nedenle tasarımla ilgili kesin bir bir şekilde konuşmak zor. Telefonun ayrıca Snapdragon 630 işlemci değil Snapdragon 660 ile birlikte geleceği bildirildi. Cihazın ne zaman resmi olarak duyurulacağı ve piyasaya sürüleceği ile ilgili henüz kesin bir tarih paylaşılmadı.

Whatsapp